Artık paylaşımlı ofis zamanı

Güncelleme Tarihi:

Artık paylaşımlı ofis zamanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 14:00

Çalışma hayatının yepyeni bir trendi olan paylaşımlı ofisler sayesinde freelance çalışanlar ve küçük çaplı girişim sahipleri yepyeni kolaylıklarla tanışıyor.

Haberin Devamı

Birlikte çalışma esasına dayanan paylaşımlı ofisler, pek çok altyapı ve hizmet olanakları da sunarak çalışma ortamını daha verimli bir hale getiriyor. Dünyada son on yıldır hayli popüler olan paylaşımlı ofisler Türkiye'de de birkaç yıldır altın çağını yaşıyor.

Paylaşımlı ofislerde her şey düşünülmüş

Paylaşımlı ofis diye adlandırılan mekanların çoğu oldukça yaratıcı ve ilham verici ortamlara sahip. Paylaşımlı ofislerde bireysel girişimcilerin aradıkları hemen hemen tüm özellikler mevcut. Ekiplere özel sekreter hizmetinden ofis ekipmanları, faks ve fotokopi imkanına, toplantı odalarından yeme ve içme servislerine kadar birçok özelliğin düşünüldüğü bu ofislerde bir girişimcinin arayabileceği her şey mevcut.

Yaratıcılığı destekliyor

Çalışmayı daha verimli kılmak için oyun odaları, bilardo masaları ve masaj koltukları da düşünülmüş olan bu ofislerde ayrıca diğer çalışanlarla sosyalleşme ve network ağını genişletme imkanı bulunabilmesi de bir diğer önemli avantaj olarak sayılabilir. Paylaşımlı ofislerde dilerseniz kendinize bir masa kiralayabilir dilerseniz de birkaç kişiden oluşan ekibinize bir oda kiralayarak günlük toplantılarınızı burada gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Türkiye'de genç girişimcilerin artması ve girişim yatırımlarının hareketlenmesi ile başlayan bu trend pek çok ekip tarafından tercih edilen bir yöntem. Ofis kiralama masraflarını azaltan ve daha kreatif bir çalışma imkanı sunan paylaşımlı ofislere farklı üyelik paketleri dahilinde aylık veya yıllık olarak üye olunabiliyor. Ayrıca bu tip ofisleri saatlik, günlük ve haftalık olarak da kullanmak mümkün.

Mesai saatleri dışında çeşitli etkinlikler, organizasyon ve buluşmalar da düzenleyen paylaşımlı ofisler bir şirketin ihtiyacı olan her şeye cevap verebilecek nitelikte tasarlanmış.

İstanbul'da Kolektif house, Komünite, Yazane, Workinton ve Windowist gibi girişimlerin başı çektiği paylaşımlı ofis trendinde sektöre katılmaya hazırlanan yeni oyuncular da bulunuyor. Paylaşımlı ofislerde sabit kira gideri içerisinde bir iş adresi, kargo ve posta hizmetleri, canlı sekreter hizmeti, internet, faks, fotokopi, mutfak hizmetleri ve toplantı salonları gibi hizmetler sunuluyor.

Haberin Devamı

Dijital pazarlama, sosyal medya, oyun geliştirme, e-ticaret ve mobil uygulama sektöründe yer alan girişimcilerin sıklıkla tercih ettiği paylaşımlı ofisler prestijli ofis binalarının en güçlü rakibi olmaya aday.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!