Klima bozuldu

Güncelleme Tarihi:

Klima bozuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 00:41

ISITMA ve soğutma sistemlerinin önde gelen markalarından Ferroli, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca mahkemeye başvurdu.

Haberin Devamı

Şirket, iflas erteleme istedi. Davada karar verilinceye kadar şirkete kayyum ataması yapıldı. İflas erteleme isteyen Ferroli Isıtma ve Klima Sistemleri Sanayi, sektöründe Türkiye’nin en büyük şirketler listesinde yer alıyor. Ferroli’nin cirosu 1 yılda 100 milyon lira düşmüştü. Şirket 2014 yılında 150 milyon lira ciro elde ederken, bu rakam 2015 sonunda 50 milyon liraya gerilemişti. İtalyan merkezli şirketin 2008 krizinden beri mali açıdan zorda olduğunu söyleyen Ferroli Türkiye Genel Müdürü Çetin Çakmakçı, şu bilgileri verdi: “2008 krizinden beri grubun içinden çıkamadığı bir durumun sonucu olarak iflas erteleme başvurduk. Piyasaya borcumuz olduğu için böyle bir şey talep etmedik. Bizim asıl amacımız yeniden yapılanmak. Ferroli, bu uygulamayı başka ülkelerde de gerçekleştirdi. Şimdi Türkiye’de de yapıyor. İçinde bulunduğumuz durumu sezon başlangıcı olan eylül-ekim ayına kadar aşmayı hedefliyoruz.”

DÜZCE’DE ÜRETİM YAPIYOR
1955’te Dante Ferroli tarafından İtalya’nın Verona şehrinde kurulan Ferroli Grubu, Avrupa’da ısıtma ve iklimlendirme sektörünün önemli oyuncularından. Endüstriyel ürünlerden ev kullanımına yönelik ürünlere, ısıtma ve havalandırmadan hidromasaja kadar üretim yapan Ferroli Grubu, İtalya’daki fabrikalarının yanı sıra Fransa, İspanya, Almanya, Polonya ve Çin’de fabrikalara sahip. Türkiye pazarına 1989’da giren Ferroli, Türkiye’de 200’ü yetkili satıcı olmak üzere 520 satış noktası ve toplam 200 teknik servis ile hizmet veriyor. Ferroli AŞ’nin Düzce’de de fabrikası bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!