Kızılaydan çok önemli 'Ramazan' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Kızılaydan çok önemli Ramazan çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 17:43

Kızılay, “Ramazan’ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım” sloganıyla Ramazan kampanyasını başlattı. Yaklaşık 100 bin koli ile ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaşacak olan Kızılay, Afrika’ya göndereceği 3 yardım gemisiyle de milyonların yüzünü güldürecek.

Haberin Devamı

Kızılay, Ramazan’da milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak için tüm hazırlıkları tamamladı. İstanbul’da düzenlediği basın toplantısıyla Ramazan Kampanyası’nı başlatan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay’ın yardım sevenler ile muhtaç kişiler arasında güvenli bir köprü olarak, fitre-zekat ve bağışlarla alınacak gıda kolileriyle yaklaşık 12 milyon muhtaç kişiye yardım ulaştıracaklarını söyledi.

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, Ramazan Kampanyasını  “Ramazan’ı bu Hilalin Altında paylaşalım” sloganıyla başlattıklarını belirterek şunları söyledi:

“Geçen yıl 100 bini aşkın ailenin sofrasına yardım ulaştırdık. Bu yıl da yine yüzbinlerce ailenin sofrada yüzünü güldürmeyi amaçlıyoruz.  Türkiye’ye yayılmış yüzlerce Kızılay şubesinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da giderilmeye devam edecek. Bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatmak isteyen yardımseverler, Kızılay’ın birbirinden farklı ve etkili bağış modellerinden seçim yapabilecek. Kendi öz kaynaklarımızdan karşılayacağımız gıda kolilerinin yanı sıra büyük marketlerde de stantlar açarak gıda kolisi bağışı alacağız.  Bağışçılarımız, 4 kişilik bir ailenin 1 aylık temel gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanan gıda kolilerini 75 TL karşılığı Kızılay’ın internet sitesi üzerinden de bağışlayabilecekler. Hem yurtiçi hem de yurt dışında ihtiyaç sahiplerinin sofralarına gıda kolilerimizi ulaştıracağız. Yurt içinde şubeler aracılığıyla düzenleyeceğimiz iftarlarımız var. Ayrıca İdlip başta olmak üzere Pakistan’da, Gazze’de ve daha birçok ülkede de Kızılay iftar çadırlarımız bulunacak. İllerimizdeki 14 aşevi her gün iftar ve sahur da yemek dağıtımı yapacak. Ramazanın bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyen yardım sevenleri Kızılay’ın Hilali altında buluşmaya çağırıyoruz”

Haberin Devamı

KIZILAY’A BAĞIŞLAR DEĞİŞİK SEÇENEKLERLE YAPILABİLİYOR

Kızılay’a Ramazan ayında destek vermek isteyen yardım sevenler için çeşitli seçenekler var.  Bankalarda Türk Kızılayı bağış hesaplarından,  PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılayı Posta Çeki hesabından, ayrıca www.kizilay.org.tr’den, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma bağış hattı da bağış kabul ediliyor.  Ayrıca tüm operatörlerden 2868’e boş mesaj atıp 10 TL’lik bağış yapmakta mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!