Kırılmadık rekor bırakmadık

Güncelleme Tarihi:

Kırılmadık rekor bırakmadık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2015 20:50

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, 2015’te kırılmadık rekor bırakmadıklarını belirterek, “Üretimde 226 bini, ihracatta 200 bin adedi aşarak rekor kırdık. Ürettiğimiz araçların yüzde 89’unu ihraç ederek bir başka rekora ulaştık. Ayrıca iç pazarda sattığımız 50 bin otomobilin yarısını Türkiye’de üreterek önemli başarı elde ettik” diye konuştu.

Haberin Devamı

İZMİT fabrikasının kapasitesini 1.5 milyar TL’lik yatırımla 2 yılda 100 binden 215 bin adedin üzerine çıkartan Hyundai Assan, bu yıl sonunda 226 bin adedi aşan üretim ve 200 bini adedi aşan ihracatla rekor kıracak. Ürettiği araçların yüzde 89’unu ihracat ederek Türkiye’nin bu orana sahip tek şirketi olan Hyundai Assan, ayrıca Türkiye’de satttığı otomobillerin yarısını İzmit’te üreterek de bir başka önemli başarı elde etti. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Görker, her zamankinden daha güçlü olduklarını belirterek, “Türk otomotiv endüstrisinin gerçek anlamda yükselen yıldızı konumundayız. 2015 yılında gerçek anlamda kırılmadık rekor bırakmadık” dedi.

YERLİ ARAÇ REKORU

Göker, 3 vardiya üretim ile yılı toplamda 226 bin 500 adetlik üretim ile kapatacaklarını belirterek şöyle konuştu: “ Bu adedin yüzde 89’u olan 200 bin 777 adetlik bölümünü öncelikle Avrupa pazarlarına ihraç edeceğiz. Bu ihracat oranı ile Türkiye’nin ürettiği araçları en yüksek oranda ihraç eden fabrikası da oluyoruz. Türkiye’de i10 ve i20 modelleriyle en çok binek otomobil üretimi gerçekleştiren ve ihraç eden ikinci fabrikayız. Türkiye’de 25’inci yılını kutladığımız 2015 yılında iç pazarda da ciddi büyüme gösterdik. 25’inci yılımızda 25 bin adet i10 ve i20 modelini Türk tüketicisiyle buluşturmuş olacağız. Yıl sonunda 50 bin adedin üzerinde bir satış rakamına ulaşacağız ve böylece sattığımız araçların yarısını Türkiye’de üretmiş olacağız. Bu yerli araç satışı bir rekor bizim için.”

Haberin Devamı

YENİ i10 EYLÜLDE

2016 yılına ilişkin tahminleri ve markasının yeniliklerinden bahseden Önder Göker, “Yaşanan ekonomik gelişmeler ışığında, 2016 yılı bu yıla benzer bir tablo oluşturacaktır” dedi. 2016 yılında Hyundai olarak da model bazında yeniliklerinin olacağını kaydeden Göker, Türkiye’de üretilen i20’nin crossover gövde tipine sahip olan Active versiyonunu Şubat ayında satmaya başlayacaklarını hatırlattı. Şubat ayı ortasından ayından itibaren de yeni Elantra modelinin benzinli ve dizel motor seçenekleriyle beraber manuel ve DCT şanzımanla satışa sunulacağını kaydeden Göker, “Bu aracımızın haricinde donanımında ve tasarımında yenilikler ve geliştirmeler yaptığımız Yeni i10 modelimizin satışına Eylül ayında başlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

3.5 ayda 3 bin 400 TUCSON

Eylül ayında satışına başlanan Hyundai Tucson, aralarında Türkiye’nin de olduğu 30’dan fazla Avrupa ülkesinde 85 bin adetlik satışı geçerek ilk tanıtımda en çok ilgi gören Hyundai modeli olmayı başardı. 177 beygir gücündeki 1.6 litrelik turbo motoruyla öne çıkan Tucson, Türkiye’de de yüksek talep gördü ve sadece 3,5 aylık kısa bir sürede 3 bin 400 adedin üstünde satışa ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!