Katılımda Türkiye üçüncü sırada

Güncelleme Tarihi:

Katılımda Türkiye üçüncü sırada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 12:17

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Heimtextil Uluslararası Ev Tekstili Fuarı, 67 ülkeden 2 bin 963 firmanın katılımıyla başladı. Türkiye’nin 245 firma ile yer aldığı fuarda Türk firmaları yeni tasarımlarını tanıttı.

Haberin Devamı

FUARA katılan yabancı firmalar arasında Türkiye üçüncü sırada yer aldı. Bir önceki yıla göre firma sayısında ciddi artış yaşandı. Fuar boyunca ev tekstili ve aksesuvarları konusunda üreticiler son ürünlerini ilk kez fuarda tanıttı. Klasik ürünlerle modern ürünlerin bir araya geldiği fuarda Türk ev tekstili ürünlerinin ilgi görmesi katılımcıları memnun etti.

Fuara katılan Türk iş adamlarını stantlarında ziyaret eden Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, “Türkiye ev tekstili konusunda artık marka satıyor. Türkiye’nin ihracatına önemli bir katkı sağlıyor. Bizler de Türk diplomatlar olarak Türk iş adamlarımızın yurt dışındaki bu başarılarına destek olarak yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz” dedi.

TÜRKİYE YÖN VERİYOR

Frankfurt Fuar Müdürü Detlef Braun, Türk firmalarının ev tekstili fuarı için önemli bir ülke olduğu kadar ev tekstiline yön veren önemli bir üretici ülke olduğunu belirterek, Türkiye’nin fuarın olmazsa olmaz ülkesi olduğunu söyledi.
IMG Genel Müdürü Mehmet Söztutan ise “Dünya’nın en büyük ev tekstili fuarına, ülkemizden büyük katılımın olması memnun edici. Bizler de yayınladığımız dergilerle, hem Türkçe hem de İngilizce olarak fuara katılan firmalarımızın tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BURSALI FİRMALAR YENİ TRENDLERİ BELİRLEDİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) makro projelerinden birisi olan Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 80’i aşkın Bursalı firma temsilcisi Heimtextil’i ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Heyet Başkanı Hasan Çepni ve ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinin oluşturduğu BTSO heyeti sektördeki gelişmeleri yakından inceledi. Fuarda stant açan 76 Bursalı firmanın sergilediği yeni koleksiyonlar fuar ziyaretçilerinin büyük beğenisini topladı.
Proje kapsamında fuarı ziyaret eden Bursalı firmalar Messe Frankfurt Fuar alanında düzenlenen ikili iş görüşmelerinde yeni işbirliklerinin yollarını aradı. MÜSİAD Hessen’in destekleriyle düzenlenen ikili görüşmelere yabancı firma temsilcilerinin yanı sıra MÜSİAD Hessen Başkanı Musa Aydın, MÜSİAD Hessen üyeleri ile Alman - Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Bayraktar katıldı. Gerçekleştirilen ikili işbirliklerinin yanı sıra Bursalı firmalara Almanya ile işbirliği yapmak için izlenmesi gereken yolların anlatıldığı sunumlar gerçekleştirildi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Bursalı firmalarımız sahip oldukları potansiyeli bu fuarda da gösterdi. Fuarda stant açan 76 firmamız Bursa’nın ev tekstili sektöründeki gücünü gösterdi” dedi.
BTSO Meclis Üyesi ve Heyet Başkanı Hasan Çepni Bursa’nın ihracattaki başarısının kendilerini motive ettiğini ifade ederek, “2016 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Bursalı firmalarımızın fuara katılımında bu yıl artış meydana geldi. Firmalarımızın göstermiş olduğu bu başarı bizleri gururlandırıyor. Bursa’nın markaları artık uluslararası arenada daha fazla boy gösteriyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!