Kapıda vize Çeşme otellerine yaradı

Güncelleme Tarihi:

Kapıda vize Çeşme otellerine yaradı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2024 07:00

İzmir’in Çeşme ilçesi Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla bu yıl da en çok tercih edilen destinasyonlardan oldu.

Haberin Devamı

Açık otellerin yüzde 100 doluluğa ulaştığını belirten Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, “Bu bayramda vatandaşlar tatili bölerek kullanmayı tercih ediyor. Kapı vizesi uygulamasının başlamasıyla 2-3 gün Çeşme, 1-2 gün Sakız Adası tatili planlarının yanı sıra, aynı noktadan farklı destinasyonları bir arada kullanıyorlar. Bayramdan mutluyuz” dedi.

İzmir’in gözde tatil merkezlerinden Çeşme ilçesi, 9 günlük bayram tatili nedeniyle Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen tatilcilerin akınına uğradı. Kapıda vize uygulaması kapsamında tatilinin bir kısmını Yunan adalarında geçirmek için gelen ve tura çıkmak isteyen tatilciler de uzun kuyruklar oluşturdu.

Ramazan Bayramı tatili için Çeşme’de beklentinin üzerinde rezervasyonların olduğunu dile getiren ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, en yoğun günlerin dün başladığını ve 12’sine kadar devam edeceğini ifade eden Demir, “Açık otellerimiz neredeyse yüzde 100 doluluğa ulaştı. Kapıda vize uygulamasını turizmciler olarak destekliyoruz. Sakız Adası’na gitmek için Çeşme’ye gelenler çok. Böylece Çeşme’de de tatil yapıp, esnafa da gidip akşam yemeği, sabah kahvaltısı yapanlar çok. Yani genel olarak kapıda vize uygulaması hem psikolojik hem ekonomik olarak bize destek oldu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!