Kapalı salon toplantıları ile ilgili çarpıcı sonuçlar

Güncelleme Tarihi:

Kapalı salon toplantıları ile ilgili çarpıcı sonuçlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 16:22

Kapalı salon toplantılarına her gün yüzbinlerce kişi katılıyor. Yapılan bir araştırma, toplantıya katılanlar ile ilgili ilginç veriler ortaya koydu. Atlassian Araştırma Grubu’nun ABD’de yaptığı araştırmaya göre, toplantıya katılanların yüzde 91’i hayal kuruyor!. Bir başka ifade ile, toplantılarda anlatılanlar ile ilgisi yok bu kişilerin. Yine, katılımcıların yüzde 39’u uykuya daldığını, yüzde 45’i ise toplantıya zoraki katıldığını belirtiyor. Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 47’si ise, toplantılar, gereksiz zaman kaybı olarak nitelendiriyor.

Haberin Devamı

YAPILAN bir araştırma, toplantıya katılanlar ile ilgili ilginç veriler ortaya koydu. Atlassian Araştırma Grubu’nun ABD’de yaptığı araştırmaya göre, toplantıya katılanların yüzde 91’i hayal kuruyor!. Bir başka ifade ile, toplantılarda anlatılanlar ile ilgisi yok bu kişilerin. Yine, katılımcıların yüzde 39’u uykuya daldığını, yüzde 45’i ise toplantıya zoraki katıldığını belirtiyor. Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 47’si ise, toplantılar, gereksiz zaman kaybı olarak nitelendiriyor.

ŞİRKETLER, BU ALANA YÖNELİYOR

Araştırma, günümüz dünyasında klasik toplantıların günden güne verimliliğini yitirdiğini ortaya koyuyor. Uzmanlar şu sıralar, çözümün ise yeni nesil toplantı konseptlerinde geçtiğini düşünüyor.

Uzmanlar, ofis ortamını, dekorasyonuyla daha eğlenceli hale getirmeye başlayan şirketlerin giderek öne çıktığı görüşünde. Özellikle toplantı odaları için de bu tarz bir arayış içinde olan kurumsal şirketlerin sayısı da oldukça fazla.

Haberin Devamı

Hilton İstanbul Bomonti İş Geliştirme Direktörü Esra Altınörs, ‘Yenilikçi Toplantılar’ konsepti üzerinde yoğunlaştıklarını kaydetti.

GELİRİN YÜZDE 1’İ DERNEĞE

Altınörs, “Yenilikçi Toplantılar” konsepti ile otelde gerçekleştirilecek toplantılarda verimliliği artırmak ve ekip arasındaki motivasyonu güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Altınörs’ün verdiği bilgiye göre, anılan konsept kapsamında alınan paketlerin gelirinin yüzde 1’i Türkiye Down Sendromlular Derneği’ne bağışlanıyor.

BAŞKA BİR DÜNYA YAŞIYORUZ

Altınörs, “Artık gelişen teknolojilerle birlikte hayatlarımız da değişti ve bambaşka bir dünyada yaşıyoruz. Hayatlarımızın değişmesi ile birlikte toplantılara olan bakış açımız da değişti ve biz de her alanda olduğu gibi bu alanda da öncülük yaparak toplantıları daha renkli, daha yaratıcı ve daha verimli hale getirecek yepyeni toplantı paketleri tasarladık” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!