Kapadokya yarım milyon turist ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Kapadokya yarım milyon turist ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2023 07:00

Nevşehir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 9 günlük bayram tatili ve Haziran ayı ziyaretçi verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Kapadokya bölgesini haziran ayında 506 bin 229 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Haberin Devamı

Kapadokya bölgesinde en çok ziyaret edilen müze 118 bin 750 ziyaretçi ile Hacı Bektaş Veli Müzesi olurken 118 bin 630 yerli ve yabancı turist Zelve ören yerini ziyaret etti. Göreme Açık Hava Müzesi’ni ise 99 bin kişi ziyaret ederken Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni 61 bin 662 ve Derinkuyu Yeraltı Şehri’ni 43 bin 777 kişi ziyaret etti. Ayrıca açıklanan verilere göre 4 buçuk günlük bayram tatilinde Kapadokya bölgesinde bulunan müze ve ören yerlerini 140 bin 30 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya yarım milyon turist ağırladı

PAMUKKALE’YE AKIN ETTİLER

Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından olan Pamukkale, yine on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladı. 24 Haziran’dan 2 Temmuz’a kadar süren 9 günlük Kurban Bayramı tatili döneminde Pamukkale yine gözde oldu. Yerli ve yabancı turistler bu dönemde beyaz pamuğu andıran travertenleri ile Pamukkale’yi tercih etti. Şifalı sularına giren vatandaşlar, beyaz cennetin eteklerinde olan Pamukkale Belediyesi Kocaçukur Tesisleri’nde güzel vakit geçirdiler. Kocaçukur göletinde kano gezintisi yapan misafirler, travertenleri farklı açıdan görürken, gölette bulunan kaz ve ördekleri besledi. Bayram tatili boyunca on binlerce kişi hem Pamukkale travertenleri hem de Kocaçukur’a adeta akın etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!