Kabin personeli sınavlarına girecekler dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Kabin personeli sınavlarına girecekler dikkat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2018 10:41

Türkiye’nin, dünyaca bilinen markası Türk Hava Yolları (THY) geçen Ekim ayında, lise mezunlarını da kapsayan kabin memuru alım ilanı açtı. İlan açıldıktan sonra çok sayıda kişi başvurdu. THY, ilana başvuran adaylara ilişkin sınav sürecine ilişkin bilgilendirme mesajları gönderdi. Bu süreçte, en çok merak edilenler ise, ‘sınav süreçleri’, ‘mülakat aşamaları’ ve THY kabin memuru alım ilanına ve sınavlarına nasıl hazırlanılabileceği…

Haberin Devamı

DAHA önce ki alımlarda ki sınav süreçlerine göre son iki alım duyurusunda sınav süreçleri ile ilgili bazı değişiklikler mevcut. Uzun yıllardır kabin memuru sınavlarına öğrenci hazırlayan World Of Language Academy Yönetim Kurulu Başkanı Pelin Temelli, yeni sınav sistemi hakkında adaylara yönelik açıklamalarda bulundu.

THY kabin memurluğu sınav sürecinin iki aşamadan oluştuğunu söyleyen Pelin Temelli, “Gönderilen online sınav, eş anlamlı kelime bulma-cümle anlamı özetleme-gramatik yapıyı tamamlama gibi dil yeteneklerinin test edildiği 60 soruluk orta seviyesinde dil becerisi gerektiren bir çoktan seçmeli sınavdır. Bu sınavda başarılı olabilmek için, adayın İngilizce seviyesinin Avrupa Dil Portfolyosuna göre B1-B2 seviyesinde olması gerekir. Sınavın formatında çalışma da, sonuç alınmasında çok büyük katkıya sahip. Ayrıca adayların 60 puan ve üzeri puan almaları testi geçmeleri için yeterli olur” dedi.

Haberin Devamı

İKİ AŞAMADAN OLUŞUYOR

THY kabin memurluğu sınavında ilk aşamayı başarı ile tamamlayan adaylar, ikinci aşama için davet ediliyor. İkinci aşama için sınav süreci, genelde yazılı

Kabin personeli sınavlarına girecekler dikkat

sınavdan daha sonraki haftalarda, ilk aşamayı geçen adaylara aday numarası sırası ile davet maili gönderilerek yapılıyor.

Kurulda değerlendirme yapan yetkililer, adaylara kabin memurluğu ile ilgili soruların yanı sıra günlük hayattan sorular da sorduğuna işaret eden Temelli, buradaki amacın; adayın söylenenleri anlaması olduğuna işaret etti.

VERİLEN CEVAPLARI GEREKÇELENDİRİN

“Bir iş görüşmesinin olmazsa olmazı kendimizi kısaca tanıtmak, iş tecrübeleri ve eğitimimizden bahsetmek, iş hayatında edindiğimiz nitelikleri örneklemek ve istediğimiz iş alanı ile ilgili temel bilgileri verebilmek gibi becerileri İngilizce pratik yaparak ve gelebilecek spontane soruların anlaşılması ve birkaç cümle ile açıklanmasına çalışılması performansı artıracaktır” diyen Temelli, verilen cevapların mutlaka gerekçelendirilmesi gerektiğine de işaret etti.

Haberin Devamı

HER YIL ON BİNLERCE KİŞİ BAŞVURUYOR

Her yıl, on binlerce kabin memuru adayının sınavlara girdiğine işaret eden Temelli “Gerek ilk aşama gerek ikinci aşama sınav süreci çalışmalarımızda, adaylar sınav sistemine bire bir uygun gramer yapılarını öğrenerek vakitten ve gereksiz gramer bilginden tasarruf edilebiliyorlar.  Özellikle en çok endişe edilen ikinci aşama İngilizce konuşma eğitimlerimiz de ise, yılların tecrübesi ile birlikte sınav mülakat konuşma eğitimlerimiz ile her sene onlarca kabin memuru adayının hayallerine ulaşmasını ve iyi bir iş ve kariyere sahip olmasını sağlıyoruz”  şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!