İzmir Fuarı'ndan Türk ekonomisine 'güven' mesajı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Fuarından Türk ekonomisine güven mesajı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 22:04

Bu yıl ‘inovasyon’ temasıyla düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) 30 ülkeden iş insanı katıldı. İkili görüşmelerin yapıldığı toplantılarda yabancı yatırımcılar “Türkiye’ye güven” mesajı verdi.

Haberin Devamı

GEÇMİŞTE birçok ilke ev sahipliği yapan İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) bu yıl büyük ilgi vardı. 26 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında ‘inovasyon’ temasıyla gerçekleştirilen 85’inci İEF, firmaların kendilerini ifade edebilecekleri, ürünlerini tanıtabilecekleri ve yeni yatırım fırsatları yakalayabilecekleri platform haline geldi. Son yıllarda tasarım konusuna özel önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İEF’yi gelecek yıl ‘tasarım’ temasıyla renklendirmeyi hedefliyor. 

İKİLİ GÖRÜŞMELER 
Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ’ın ev sahipliğinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) partnerliğinde yapılan İzmir İş Günleri Toplantıları’nda bakanlar seviyesinde iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanlığı’nın himayesinde ilk kez düzenlenen toplantılarda ülkeler arasındaki ticaret fırsatları, ikili görüşmelerde değerlendirildi. İzmir’e gelen yabancı heyet ve katılımcılar, İEF’de yatırım fırsatları için yoğun görüşmelerde bulundu. Bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak yeni yatırımlar için yapılan ön görüşmeler umut verdi. Folkart’ın ana sponsor, Vestel’in inovasyon sponsoru olduğu 85’inci İEF, yatırım fırsatlarının yanı sıra yerel ticari hayatı da olumlu yönde etkiledi. Taksicisinden otelcisine, yemek işletmecisinden seyahat acentelerine kadar ticaretle uğraşan tüm kesim, İEF’nin yarattığı hareketlilikten memnun kaldı. Yalnızca İzmir’den değil, tüm Türkiye ve dünyadan gelen ziyaretçiler de bölge ekonomisine katkıda bulundu. Fuar süresince oynanan 17 tiyatro oyunu ve müzikal şov, 10 konser, 13 sinema gösterimi, 9 caz konseri, 16 farklı sokak gösterisi, söyleşiler, sergiler, workshoplar, sinema atölyesi, grafiti, yoga, zumba, sanat sokağı büyük ilgi gördü. Türkiye’de ilk kez gösteri yapan FMX Blackliner Motokros’da büyük beğeni topladı. 

DEV FUARCILIK MERKEZİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, zorlu bir yolculukla bugünlere gelen İEF’yi ve İzmir fuarcılığını büyütmek için son birkaç yılda çok önemli hamleler yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Önce kent ekonomisinin güçlü temel taşlarından biri olan ihtisas fuarcılığını büyütebilmek için Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksi olan Fuar İzmir’in temelini attık. 400 milyon liralık bu dev yatırımı sadece belediye imkanlarıyla finanse ederek tamamladık ve 2 yıl önce hizmete açtık. Yapılacak kavşak ve monoray projeleriyle yatırımın tutarı 600 milyon liraya ulaşacak. Bu rakam ikinci etapta yer alan ek holler, otel ve kongre merkeziyle birlikte 1 milyara çıkacak. Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olan Marble ve If Wedding gibi organizasyonlar, yeni ve modern yerlerine geçince etki alanını daha da genişletti.”

'KÜLTÜRPARK' GELECEĞE HAZIRLANIYOR
İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Dr. Behçet Uz’un Kültürpark’ı kurarken hayal ettiği sporla, kültür-sanatla, gençler ve çocuklarla dolu, herkesin içinde olmaktan mutlu olacağı bir ‘Kültürpark’ı yeniden yaratmayı hedefliyor. Bu çerçevede, 1991’de hazırlanan ilk Kültürpark projesi katılımcı süreçle bugünün ihtiyaçlarına göre revize edildi. Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, uzmanlar, araştırmacılar ve Kültürpark’a gönül verenlerle toplantılar yapıldı. Arayış konferansları ve anketler düzenlendi. Bu, parkı betonlardan arındırıp yeşil alanları artırırken kültürel yanını destekleme amaçlı bir çalışma. Kültürpark Projesi’nden önce, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile başlatılan bir başka projeyle ise parkın dünyanın dört bir yanından getirilen ağaçlarla bezeli doğası koruma altına alındı. Buna göre 7 bin 724 olan ağaç sayısına, revize proje kapsamında yaklaşık 640 civarında yeni ağaç eklenecek. Proje, yeşil alan miktarını Kültürpark tarihinin en yüksek noktasına ulaştıracak. Yürüyüş yolları ve zemin kaplamaları doğal malzemelerle kaplanacak, park taşıt trafiğinden arındırılacak, yeşil ve su elemanları ekolojik kriterlerle dengelenecek.

İzmir Fuarından Türk ekonomisine güven mesajı


BAKMADAN GEÇME!