İTO Başkanından tüccara çağrı fiyat artırmayın indirim yapın

Güncelleme Tarihi:

İTO Başkanından tüccara çağrı fiyat artırmayın indirim yapın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel sektöre yönelik yaptığı indirim çağrısına birçok zincir marketten olumlu yanıt gelirken, bir adım da İTO Başkanı attı. Başkan Şekib Avdagiç, üyelere seslenerek “Tüm üretici ve tüccarımızı en az yıl sonuna kadar fiyat artırmamaya, imkânı olanları da indirim yapmaya davet ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Hükümetin enflasyonla mücadele ve sıkı para politikası devam ederken pazardaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek üzere önce Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan şirketlere ‘indirim’ çağrısı gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, piyasa koşullarıyla açıklanamayacak artışların son bulması ve firmaların indirim kampanyalarıyla enflasyon mücadelesine destek vermesi yönündeki mesajına gıda başta olmak üzere marketlerden olumlu yanıt gelmişti. Migros, BİM, A101 Marketleri, Tarım Kredi Marketleri gibi firmalar yüzde 50’ye varan oranlarda indirime gideceklerini duyurdular. İndirim harekâtına mobilya sanayicileri de destek vereceklerini açıkladılar.

ESNAF DA KATILACAK

Firmaların yıl sonuna kadar değişen oranlarda indirim kampanyalarını duyurmasının ardından bir adım da İstanbul Ticaret Odası’ndan (İTO) geldi. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, odaya üye 750 bin işletmeye çağrıda bulunarak bu indirim harekâtına katılmaya davet etti.

Haberin Devamı

Avdagiç, “İstanbul iş dünyamızın en büyük meslek örgütü olan İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) üye tüm üretici ve tüccarımızı, en az yıl sonuna kadar fiyatlarını artırmamaya ve imkânı olanları indirim yapmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.

Avdagiç yaptığı yazılı açıklamada, piyasalarda özellikle otomotiv ve emlakta rutin, normal yürüyen bir piyasaya ve makul fiyatlara geri dönülmeye başlandığını kaydetti.

Avdagiç, “Olağanüstü bir dönem geçirdik ve şimdi Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirlerle fiyatlardaki spekülatif süreç normale dönme işaretleri veriyor” dedi.

ENFLASYONDA KRİTİK VİRAJ VURGUSU

Bazı sektörlerin belirli ürünlerde fiyat artışları yapılmayacağına dair açıklamalarının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Şekib Avdagiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu indirimleri, tüm sektörlere ve ürünlere yaymalıyız. Ülke olarak enflasyonla mücadelede kritik bir viraja geldik. Rasyonelleşme politikası kapsamında uygulanan politikaların etkileri görülmeye başlandı. Bu virajı birlikte hareket ederek aşacağız. Yüksek enflasyonun birikimli sonuçlarının ne ölçüde ağır bir fatura çıkardığını hiç unutmamalıyız. Bu yolda beklentilerin bozulmasına izin veremeyiz. Enflasyonla mücadele kararlılığımızı tavizsiz sürdürmemiz gerekiyor. Bunu başarınca, makul sürede tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşacağımıza inanıyorum.”

Haberin Devamı

CUMHURİYET’E ÖZEL PRESTİJ YAYIN PLANI

İstanbul Ticaret Odası (İTO), ekim ayı Meclis toplantısında ‘Cumhuriyet Özel Oturumu’ düzenleyerek, 100. yılı kutlama etkinliklerini duyurdu. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, kutlamaları yedi etkinlik üzerine kurduklarını söyledi. Programa göre, İTO, Cumhuriyet’in 7’den 70’e milletin her ferdinde yaşayan bir bilinç olması amacıyla bir iletişim kampanyası hazırlayacak ve bu kampanyada Cumhuriyet’in iş dünyası için ifade ettiği anlamı dile getirecek. 29 Ekim haftası Oda’nın yayınladığı İstanbul Ticaret Gazetesi ‘100. Yıl özel sayısı’ olarak çıkarılacak. Cumhuriyet’in 100. yılı anısına bir ‘prestij yayın’ hazırlanacak. 22 Ekim’de ise Cumhuriyet resepsiyonu ve senfoni orkestrası eşliğinde bir konser düzenlenecek. İTO’nun Eminönü’ndeki merkez binasının Boğaziçi’ne bakan cephesinde bir ışık gösterisi yapılacak. Ayrıca en az 12 bin adet Türk Bayrağı ve Türk Bayrağı rozeti yaptırılırken, 100. yıl anısına pul ve hatıra para da bastırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!