İtalyan Sangalli'nin alım işlemi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

İtalyan Sangallinin alım işlemi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2018 14:47

Trakya Cam İtalya merkezli düzcam üreticisi Sangalli Grubu'nun Sangalli Vetro Manfredonia tesisini 15.7 milyon euro bedelle satın alarak, bu ülkedeki üretim kapasitesini iki katına çıkardı.

Haberin Devamı

Şirketin KAP'a yaptığı açıklamaya göre; Fallimento Sangalli Vetro Manfredonia SpA, Fallimento Sangalli Vetro Satinato Srl, Fallimento Sangalli Vetro Magnetronico Srl şirketlerinin varlıklarının satın alınması bugün tamamlandı.

Söz konusu satın alma, şirketin İtalya'daki ikinci tesis yatırımı oldu. Şişecam Topluluğu 2016 yılında Sangalli Grubu’nun İtalya’nın kuzeyinde yer alan Sangalli Porto Nogaro tesisini de satın almıştı.

Şişecam Topluluğu'ndan yapılan açıklamaya göre, İtalya’nın güney bölgesinde yer alan 190,000 ton/yıl kapasiteli Sangalli Vetro Manfredonia düzcam üretim tesisinde 4 milyon metrekare kapasiteli lamine hattı, 4 milyon metrekare kapasiteli kaplama hattı ve 1.5 milyon metrekare kapasiteli satine hattı bulunuyor.

Global stratejik hedeflerine ulaşmak üzere organik büyümenin yanı sıra inorganik büyüme fırsatlarını da değerlendirdiklerini belirten Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kırman, bu satın alma ile birlikte Şişecam Topluluğu'nun İtalya'nın en büyük iki düzcam üreticisinden biri haline geldiğine işaret etti.

Haberin Devamı

Kırman, "Söz konusu hatlar sayesinde ürün gamımızı daha da genişletmeyi ve İtalya'da mimari camlar pazarında en büyük üretici konumuna gelmeyi hedefliyoruz. Sangalli Vetro Manfredonia tesisinin satın alım sürecinin tamamlanmasıyla birlikte İtalya’daki düzcam üretim kapasitemizi ikiye katladık. Bu bizim düzcam alanındaki Avrupa liderliğimizi daha da pekiştirmiş oldu" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!