İstasyonlarda çalışan kadın sayısı 3.500’ü aştı

Güncelleme Tarihi:

İstasyonlarda çalışan kadın sayısı 3.500’ü aştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2023 07:00

OPET, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile akaryakıt dağıtım sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların güçlenmesi ve kadın istihdamını artırmak için ‘Eşitsek Fark Eder’ projesini başlattı. 2 yıl sürecek işbirliği kapsamında kadınların güçlendirilmesi prensipleri doğrultusunda toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, TÜİK rakamlarına göre Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranının yüzde 36’larda olduğuna dikkat çekti. Öztürk, “Akaryakıt dağıtım sektörüne baktığımızda ise kadın istihdam oranı yüzde 10’un altında” dedi. Öztürk, ‘Kadın Gücü’ projesinin ilk adımını attıklarında istasyonlarda çalışan kadın sayısının bin 500 civarında olduğunu belirterek, “Eylül 2023’e geldiğimizde kadın çalışan sayımız yüzde 132 arttı ve 3 bin 500’ü aştı. Kadın çalışanlarımız ön sahada çok daha görünür olmaya başladı. Bu durum istasyonlarımızda müşteri memnuniyeti ve satışlarında da artışlar oldu” bilgisini verdi.

İLK ADIM EĞİTİM

OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade, ilk adımlarının eğitim olacağını ifade ederek, “Yaklaşık 16 bin kişiyi bulan akaryakıt istasyonlarımızdaki çalışanlarımıza, ‘temel toplumsal cinsiyet eğitimi’nin verilmesini hedefliyoruz. Bu eğitimlerin bayilerimizin dijital eğitim platformlarında yer almasını ve ödüllendirme programımızın kriterlerine eklenmesini sağlayacağız” dedi.  UN Women Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova ise kadınların eşitlik açısından çok düşük bir konumda olduğunu ve özel sektöre önemli bir rol düştüğünü söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME!