İSO Yeşil Dönüşüm Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

İSO Yeşil Dönüşüm Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2023 07:00

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin nisan ayı olağan toplantısı, “21. Yüzyılın Yeşil Ekonomisinde Sanayi ve İSO Yeşil Dönüşüm Ödülleri’nin Önemi” ana gündemiyle Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Meclis toplantısında, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem afeti nedeniyle ertelenen İSO Yeşil Dönüşüm Ödülleri töreni de düzenlendi. Törende, beş kategoride üçü Jüri Özel Ödülü olmak üzere toplam 18 kuruluş ödüle layık görüldü.

Sürdürülebilirlik Yönetimi Kategorisi’nde büyük ödül Kordsa Teknik Tekstil’in oldu. Enerji Verimliliği Projesi Kategorisi’nde Arçelik Anonim Şirketi/Buzdolabı İşletmesi, Çevre Dostu Uygulama Kategorisi’nde Maysan Mando Otomotiv Parçaları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Çevre Dostu Ürün Kategorisi’nde ise Wisher Tech İnovasyon ve Teknoloji Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi birincilik ödülünün sahibi oldu. Enerji Verimli Ürün Kategorisi’nde ise Büyük Ölçekli İşletme Ödülü Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Anonim Şirketi’ne, KOBİ Ödülü de Ultrapak Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne verildi.

Haberin Devamı

YEŞİL DÖNÜŞÜM FONU KURULMALI

Ödül töreninde konuşan İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yeşil ekonominin küresel ekonominin olmazsa olmazı haline geldiğine dikkat çekti. Türk sanayi şirketlerinin yeşil ekonomiye kayıtsız kalamayacağını belirten Bahçıvan, “Tüm kurumlarla harekete geçmek gerekiyor. Cumhuriyetimizin 100. yılındaki karbonsuzlaşma yolculuğunda temiz üretimi destekleyecek her türlü politika ve teşvik hayata geçirilmelidir. Özellikle KOBİ’lerin finansmana erişimi kolaylaştırılmalı, ‘yeşil dönüşüm fonu” kurularak firmaların yeşil üretime uyum için yapacağı yatırımlar ve Ar-Ge harcamaları desteklenmelidir” dedi.

İSO Yönetim Kurulu Üyesi ve İSO Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe de Türkiye’de pek çok sanayi firmasının, yeşil dönüşüm konusunda küresel firmaların çok önünde olduğuna vurgu yaptı. Tepe, “Bu firmalar, sanayimizde rol model niteliğinde. Eğer Türkiye sanayisi yeşil dönüşüm konusundaki ödevlerini yerine getirmezse, 1.5 milyar dolar ile 3 milyar dolar arasında bir maliyetle karşı karşıya kalacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!