İş adamı Hakan Bilal Kutlualp'in 34 FB 1907 plaka sınavı... 'Her yerden kaçak geçiyor, bir yıldır cezasını ben ödüyorum'

Güncelleme Tarihi:

İş adamı Hakan Bilal Kutlualpin 34 FB 1907 plaka sınavı... Her yerden kaçak geçiyor, bir yıldır cezasını ben ödüyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2023 10:56

İş adamı ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski yöneticilerinden Hakan Bilal Kutlualp'in plakasıyla başı derde girdi. Kutlualp 34 FB 1907 plakasına uzun yıllardır sahip durumda. Sorun olan durum ise Gürcistan’da tescili yapılmış aynı plakalı aracın Türkiye’de kullanılması. Bundan dolayı Kutlualp köprü, otoyol ücretleriyle birlikte kesilen cezaları da ödemek zorunda kalıyor. Hurriyet.com.tr'ye konuşan Kutlualp, bir yıldır bu sorunla uğraştığını, dün şahsın kendisine ulaştığını ve avukatıyla irtibat kurduğunu söyledi. Aracın gerçek sahibi olan Tuna Aydınmakina ise Kamal Aliyev denen kişiyi tanımadığını, aracın fotoğrafını Gürcistan'da çekildiğini söyledi. Aydınmakina, HGS ve varsa cezaları ödemek istediğini, Kutlualp'e ulaşamadığını da söyledi.

Haberin Devamı

Gürcistan’da 34 FB 1907 plakalı araçla fotoğraf çekilen Kamal Aliyev isimli kişi Türkiye'de iş insanları arasında sorun çıkardı. Kamal Aliyev'in Türkiye'deymiş gibi gösterdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşmasının ardından 34 FB 1907 plakasının sahibi iş insanı Hakan Bilal Kutlualp'in Hızlı Geçiş Sistemi'nden para düşmeye başladı. Gürcü plakası ile Türkiye'de dolaşan otomobil köprü ve otoyollardan ücretsiz geçti.

Bununla birlikte trafik ihlalleri nedeniyle kesilen cezalar da Gürcü tescilli araca değil Kutlualp’in plakasına kesiliyor ve Kutlualp de bunları ödemek durumunda kalıyor.

Otomobilin gerçek sahibinin Kamal Aliyev olmadığı, iş insanı Tuna Aydınmakina olduğu anlaşıldı.

KUTLUALP: SAVCILIĞA BAŞVURDUK

Twitter’dan sesini duyuran Kutlualp "Bu arkadaşa ulaşamıyorum. Plakayı Gürcistan'dan almış. Bütün HGS'lerden kaçak geçiyor ve devamlı ben ödüyorum bir yıldır. Sonunda savcılığa başvurduk. Kendisi de buradan görüyorsa bana ulaşsın" yazdı.

Haberin Devamı

Plakanın ülke kısmı olan sol taraftaki mavi kısmında GE yazdığını belirten Kutlualp "HGS yoksa veya okuyamıyorsa plakayı okuyor diye tahmin ediyorum kesin bilgim yok" dedi.

Kutlualp Twitter'da yaptığı açıklamada aracının Audi marka olduğunu ve Türk plakasıyla kullandığını, Mercedes marka aracın Gürcistan plakasıyla olduğunu ve şahsın görülen yerde uyarılıp kolluk kuvvetlerine bildirilmesini rica etti.

KAMAL ALİYEV NİSPET YAPAR GİBİ CEVAP VERDİ

Gürcü plakalı araçla fotoğraf çekilen Kamal Aliyev, geçtiğimiz yıllarda 34 FB 1907 plakalı aracını paylaşıp Hakan Bilal Kutlualp'i Twitter'da eklemişti. Kutlualp ise "Anahtarını alırım üzülürsün" yanıtını vermişti. Dün ise Aliyev, "En son anahtarı alıyordun başkanım. Ceza makbuzlarını almışsın" cevabını verdi.

Kutlualp ise bu cevaba yönelik olarak "Kamal beni ara bu sorunu çöz. Savcılık, Karayolları, Jandarma herkes konuyla meşgul şu an. Avukatım dahil" ifadesini kullandı.

İş adamı Hakan Bilal Kutlualpin 34 FB 1907 plaka sınavı... Her yerden kaçak geçiyor, bir yıldır cezasını ben ödüyorum

Haberin Devamı

"HER YERE GİTMİŞ, ÖYLE UYANDIM"

Hurriyet.com.tr'ye konuşan Kutlualp "Plakalar aynı, araçlar birbirine benziyor. HGS'de açık var, sahte plaka yaptırsanız HGS etiketiniz yoksa, sistem etiketi okumayıp plakayı baz alıyor. Bu yanlış birşey, güvenlik açığı var" dedi.

Kutlualp, Kamal Aliyev'in kendisine ulaştığını da belirtti.

KAMAL ALİYEV, KUTLUALP'E TWITTER'DAN ULAŞTI

Kutlualp, dün Kamal Aliyev'in kendisine Twitter üzerinden iletişim bilgilerini attığını söyledi. Avukatına yönlendiren Kutlualp "Arkadaş Twitter'dan yazdı, konuşalım dedi. Avukatım aradı ve bu işi yapanın kendisi olmadığını, yapanı tanıdığını ve Pazartesi günü halledeceğini söylemiş. Ben değilim diyor, o mudur değil midir devlet görüyordur. Gümrükte kolluk kuvvetlerine haber gitmiştir. Mutlaka devlet yetkilileri birşeyler yaparlar" dedi.

Haberin Devamı

"HGS HESABIMDAN PARA ÇEKİLİYOR"

Konuyla ilgili olarak Kutlualp "HGS hesabımdan para çekiliyor, konuya öyle uyandım. Manisa, Kayseri, Marmaris, Didim'e gitmiş. Bir yıldır bununla uğraşıyorum" ifadesini kullandı.

YURT DIŞINA ARABASIYLA ÇIKARKEN SORUN YAŞADI

Türkiye'den yurt dışına otomobiliyle çıkmak isteyen Kutlualp'in başına yine plakasıyla ilgili sorun oluştu. 2018 yılında 34F B1907 plakalı araç Türkiye'den yurt dışına çıkmış ve Türkiye'ye yeniden dönmemiş. 34 FB 1907 plakasına sahip olan Kutlualp de yurt dışına çıkmak isteyince memurlar bu otomobilin zaten yurt dışında olduğunu ve ülkeye girişi olmadan yeniden çıkış yapamayacağını söyledi. Kutlualp ise otomobilinin 2021 model olduğunu, yurt dışına çıkıp geri gelmeyen otomobilin 2018 yılında çıkış yaptığını ve bu durumun mümkün olmadığını belirterek memurlardan düzeltmelerini rica etmiş.

Haberin Devamı

Memurlar da yurt dışına çıkan 34F B1907 plakalı aracın Çekya'ya gittiğini söyleyince, Kutlualp de Fenerbahçeli arkadaşının arabası olduğunu plakasının Türk plaka serisi gibi olmadığını yurt dışı plakası olduğunu ve durumun kendisiyle ilgisi olmadığını ifade edince yanlışlık memurlar tarafından düzeltilmiş.

ARACIN SAHİBİ KONUŞTU

Aracın sahibi olduğunu söyleyen Tuna Aydınmakina, Gürcistan'da da Türkiye'de de şirketlerinin olduğunu söyledi. Aydın "Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, Gürcistan'da da iş yapıyorum. 27 Eylül 2023'te ilk kez Türkiye'ye geldim. Bu fotoğraf 23 Eylül 2023'te çekilmiş, benim çok kullandığım araç değil" dedi. Aydınmakina "Bodrum'a dün geldim. Yolda herkes aracımın fotosunu çekmiş, sosyal medyadan gördüm" sözlerini söyledi.

Haberin Devamı

İş adamı Hakan Bilal Kutlualpin 34 FB 1907 plaka sınavı... Her yerden kaçak geçiyor, bir yıldır cezasını ben ödüyorum

"HGS ÇIKARTMAK İSTEDİK VERMEDİLER"

Aracın plakası üzerine HGS çıkarmak için PTT'ye çalışanlarını gönderen Aydınmakina, plakaya dair HGS etiketi olduğunu ve bu nedenle HGS etiketi verilemeyeceğini memurların ilettiğini söyledi. Aracın yabancı plaka olduğunu belirtmelerine rağmen HGS konusunda yardımcı olunmadığını belirten Aydınmakina, Gürcistan'da para vererek özel plaka alınabildiğini, para verip plakayı aldığını ve fotoğraf çekilip sosyal medyaya koyan Kamal isimli kişiyi tanımadığını ve bu arabayla da ilgisi olmadığını belirtti.

İş adamı Hakan Bilal Kutlualpin 34 FB 1907 plaka sınavı... Her yerden kaçak geçiyor, bir yıldır cezasını ben ödüyorum

"KÖPRÜLERDE NAKİT GİŞELERE YANAŞIYORUZ, GİŞE OTOMATİK AÇILIYOR"

Aydınmakina, aracı kullandıklarında otoyol ve köprülerde nakit gişesi olan yerlere yanaştıklarını ancak gişenin otomatik olarak açıldığını, gişe personeline nakit ödeme yapmak istediklerini söylediklerinde ise personelin otomatik olarak HGS'den ücretin kesildiğini söylediğini ve mecburen ödeme yapamadıklarını belirtti. Bununla ilgili olarak Aydınmakina, Kutlualp'e sosyal medyadan yazdığını ücretler ne ise ödemek istediğini ancak Kutlualp'ten dönüş alamadığını belirtti.

İş adamı Hakan Bilal Kutlualpin 34 FB 1907 plaka sınavı... Her yerden kaçak geçiyor, bir yıldır cezasını ben ödüyorum

"ARACI YARDIMCIM KULLANIYOR, 120'Yİ GEÇMEZ"

Aracı yardımcısının kullandığını belirten Aydınmakina, aracın 120 kilometrenin üstüne çıkmadığını, radar cezası aldığını düşünmediğini varsa da cezaları ödemeye razı olduklarını ifade etti.

İş adamı Hakan Bilal Kutlualpin 34 FB 1907 plaka sınavı... Her yerden kaçak geçiyor, bir yıldır cezasını ben ödüyorum

"PLAKALARIMI ÇALIYORLAR"

Aydınmakina, aracını park ettiğinde plakalarının çalındığını ve bu nedenle geçici olarak APP plaka taktığını, yeni plakalar Gürcistan'dan gelince araca taktığını da söyledi.

"KAMAL OLAYI SULANDIRIYOR"

Ayrıca Kamal Aliyev isimli kişinin sosyal medyadan olayı sulandırdığını belirten Aydınmakina kendisini tanımadığını belirtti ve "Gürcistan'da Azeri Türkleri'nin yoğun yaşadığı Marneuli ilçesinde banka önüne aracı park etmiştim. Ben bankadayken Kamal denen kişi aracın fotoğrafını çekmiş" dedi.

İş adamı Hakan Bilal Kutlualpin 34 FB 1907 plaka sınavı... Her yerden kaçak geçiyor, bir yıldır cezasını ben ödüyorum

SAHTE PLAKA BASTIRMAK KOLAYLAŞTI

Sahte plaka basımları merdiven altı işletmeler tarafından yapılıyor. Plaka basım yetkisi sadece Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile federasyona bağlı odalarda bulunuyor. İlan siteleri, sosyal medya mecralarında sahte plaka basımı yapan kişiler ilan verip plaka numaralarını ve istenen şekle göre basıp gönderim sağlıyor. Bazı sahte plaka basımı yapan kişiler resmi mührü de taklit edip plakalara basıp “Mühürlüdür” diye satış gerçekleştirebiliyor. Sahte olarak basılan plakalara APP plaka deniyor ve satış esnasında “Muayeneden geçer” ibaresi de konuyor.

Sahte plakalarda hologramlı TR simgeleri ve alt kısımda bulunan hologram dalgalar bulunmuyor. Plaka karakterleri de orijinal plaka karakterinden çok daha kalın ve büyük basılıyor. APP plakalar çerçeveli ve çerçevesiz olarak da satılıyor.

ARABASINI GELİN ARABASI YAPMIŞTI

Hakan Bilal Kutlualp, geçtiğimiz yıllarda kendisine sosyal medyadan ulaşan Fenerbahçe taraftarına arabasını gelin arabası olarak kullanması için ödünç vermişti. O dönem Maserati marka otomobili bulunan Kutlualp, milyonlarca liralık otomobilini taraftarına şoförüyle göndermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!