İnovasyon ve girişimcilik ekosistemini büyütüyor

Güncelleme Tarihi:

İnovasyon ve girişimcilik ekosistemini büyütüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2023 07:00

Türk Ekonomi Bankası (TEB), hem kurum içinde hem de ülke genelinde hayata geçirdiği çalışmalarla inovasyonu yaygınlaştırmaya ve inovatif fikirlere ulaşmaya yönelik desteklerini sürdürdüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Kurum içi inovasyon çalışmaları kapsamında 2007’de tüm çalışanların fikirlerini paylaşmaları için Kıvılcım portalını açan TEB, ardından finans sektöründe bir ilk olarak Kurumiçi Girişimcilik Programı’nı başlattı. Her yıl düzenlediği TEB Akıl Fikir Yarışması ve Hachaton’larla inovatif projeleri değerlendiren banka, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ev sahipliğinde düzenlenen ve inovasyon ekosisteminin tüm paydaşlarını bir araya getiren Türkiye Innovation Week’e bu yıl da stratejik partner olarak destek verdi. TEB, 2013’te hayata geçirdiği Girişim Bankacılığı ile ülke genelinde inovatif iş fikirlerini ekonomiye kazandırmak ve girişimcilik ekosistemini geliştirmek amacıyla çalışmalar yapıyor, fintech’lerle işbirliği içinde çalışıyor.

GİRİŞİM EVLERİ 7 İLDE

Haberin Devamı

Ülke genelinde daha fazla girişimciye ulaşmak amacıyla temelleri İstanbul’da atılan Girişim Evi konseptini TİM işbirliğiyle Anadolu’nun farklı illerine de taşıyan TEB, bugün 7 ildeki TİM-TEB Girişim Evleri’nde girişimcilerin yanında oluyor. TİM-TEB Girişim Evleri’nde teknoloji şirketlerinin sürdürülebilirliğini ve hızla büyümesini sağlamaya yönelik özgün programlar geliştirilirken; Green Up Sürdürülebilir Yeşil Büyüme Programı ile sürdürülebilirlik konusunda çalışan, özellikle temiz enerji ve temiz teknoloji alanlarındaki girişimler destekleniyor. 2013’ten bu yana TİM-TEB Girişim Evleri’nde 2000’nin üzerinde girişimciye destek sağlandı. 5,3 milyar TL üzerinde ciro, 190 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi. Girişimlerin aldığı yatırımların toplamı ise 695 milyon TL’ye ulaştı.

TEŞEKKÜR PLAKETİ

-Türkiye Innovation Week’in stratejik partnerleri arasında yer alan TEB’e destek ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Banka adına plaketi, TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

İnovasyon ve girişimcilik ekosistemini büyütüyor

STRATEJİK PARTNERLER ARASINDA

Haberin Devamı

-TİM-TEB Girişim Evi girişimcilerinin stantlarının yer aldığı InnovaZone’da, girişimcilerle yatırımcıları bir araya getiren çok sayıda program gerçekleştirildi. TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “FinTech Devrimi: Geleneksel Sistemler, Dijital Çözümler” panelinde konuşmacı olarak bankanın fintech’lerle işbirliğini anlattı, yeni teknolojiler ışığında bankacılık sektörünün dönüşümüne dair görüşlerini paylaştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!