İndirim yapılacak faiz düşecek

Güncelleme Tarihi:

İndirim yapılacak faiz düşecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2022 07:00

Artan konut fiyatlarını dizginlemek ve vatandaşın konuta ulaşmasını kolaylaştırmak için adımlar peş peşe geliyor. Önce Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi açıklandı. Toplam 500 bin konut, 250 bin konut arsası ve 50 bin işyerinin dar gelirli vatandaş için satışa sunulacağı belirtildi. Şimdi de orta ve orta üstü gelir grubu için yeni bir kampanya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iştiraki olan Emlak Konut GYO öncülüğünde hazırlanacak kampanyaya özel sektör de dahil olacak. Böylece farklı illerde, on binlerce konutluk bir havuz yaratılacak. Bu konutlara liste fiyatı üzerinden indirim yapılması, peşinat oranı ve kredi faizlerinin düşürülmesi planlanıyor. Tüketiciye uygun ödeme planı sunulması için sektör temsilcileri ile görüşmeler sürüyor.

İndirim yapılacak faiz düşecek

ÇALIŞMADA SONA GELİNDİ

Projede gelinen son durumu ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı. “Çalışmalarda sona yaklaştık. Emlak Konut kampanyasının detaylarını büyük ihtimalle ekim ayı içerisinde duyuracağız” diyen Kurum, “Emlak Konut kampanyasında, hem indirim hem de vade olmak üzere hepsini birlikte çalışıyoruz. Hazine Bakanlığımızla da faiz konusunda çalışmamız var” ifadelerini kullandı. Kampanyanın sadece Emlak Konut GYO projelerinde geçerli olacağını belirten Bakan Kurum, “GYODER’le, İNDER’le, Türkiye Müteahhitler Birliği ile, Anadolu’da diğer müteahhitlerle görüşüyoruz. Kampanyayı genişleteceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

‘FİYATLARI GERİ ÇEKECEKLER’

Sosyal konut projesinin açıklanmasının ardından konut fiyatlarının gerilemeye başladığını söyleyen Bakan Murat Kurum, “Konut piyasası durdu. Fiyatlar sabitlendi, geri geldi, hatta biraz daha geri geliyor. Konut almak için iyi bir zaman. Açıkçası piyasayı yönlendiriyoruz şu anda. Sosyal konut projesinde fiyatları açıklayınca hepsi durdu. Firmalar müşteri çekebilmek için ister istemez fiyatı geri çekecek, vadeyi uzatacak” şeklinde konuştu.

ZAM DENETİMİ

KONUTTA kampanya yapıldığı zaman vatandaşın aklına gelen ilk soru ‘Acaba indirim öncesi fiyat artışı olur mu?’ Edinilen bilgilere göre kampanya sürecinde Emlak Konut etkin olacak, gerekli denetimleri yapacak. Böylece özel sektörden firmaların fiyat artışı yapmasına müsaade edilmeyecek.

HANGİ İMKÂNLAR SUNULDU?

Haberin Devamı

2017’de ‘Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti’ kampanyası düzenlenmiş, peşinat yüzde 5’e, 10 yıl vadede kredi faizi yüzde 0.45 çekilmişti. 2018’deki ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyasında yüzde 10 indirim, yüzde 10 peşinat ve 10 yıl vadede 0.98 faiz imkanı sunuldu. 2020’de ‘Hayallerini Erteleme Türkiye’ kampanyasında taksitler 2 yıl ötelenirken, yüzde 10 indirim yapıldı, peşinat yüzde 5’e düştü.

BAKMADAN GEÇME!