İlginç anket

Güncelleme Tarihi:

İlginç anket
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 22:17

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın 21 bin 217 üyesini kapsayan ilginç ankette, “Ne kadar dindarsınız? Başkanlık sistemi oylanırsa tercihiniz ne olur? AK Parti hükümeti sizce başarılı mı? Gazete okuma tercihiniz nedir? Gezi eylemleri hakkındaki fikriniz nedir?” soruları dikkat çekti.

Haberin Devamı

BİRLEŞİK Metal İş Sendikası’nın “Üye kimlik araştırması” adıyla üyelerine gönderdiği ve yüzlerce sorudan oluşan anket formundaki sorular dikkat çekti. Ankette, “Ne kadar dindarsınız? Başkanlık sistemi oylanırsa tercihiniz ne olur? AK Parti hükümeti sizce başarılı mı? Kendinizi siyasal olarak hangi kimlikte tanımlarsınız? 1 Kasım seçimlerinde kime oy verdiniz? Bugün seçim olsa kime oy verirdiniz?” diye soruldu.Sendika toplu sözleşmeden faydalanan 21 bin 217 üyeyi kapsayan, tesadüfi olarak seçilmiş 1516 üyeye anket formu verdi. Yüzlerce sorunun yer aldığı anketteki bazı şu sorular dikkat çekti:

NE KADAR DİNDARSINIZ?

Ne kadar dindarsınız? Şıklar: Dini vecibelerimin hepsini yerine getiririm. Dini vecibelerimi olabildiğince sık yerine getiririm. Dini vecibelerimi ara sıra yerine getiririm. İnanırım ama dini vecibelerimi yerine getirmem. Dinle pek ilgimin olduğu söylenemez. Cevap vermek istemiyorum. Başkanlık sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Şıklar: Mutlaka olmalı. Olsa da olur olmasa da. Kesinlikle olmamalı.   Başkanlık sistemi oylanırsa tercihiniz ne olur? Şıklar: Evet. Hayır. Boykot ederim. Kararsızım Ak Parti hükümeti sizce başarılı mı? Şıklar: Başarılı. Başarısız. İdare eder. Türkiye’nin Suriye politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Şıklar: Suriye’de cihatçı grupların Esed rejimine karşı desteklenmesi doğrudur. Suriye’de işimiz yoktu. Suriye’ye müdahale yüzünden terör olayları arttı. Yurtta sulh cihanda sulh fikrinin haklılığını gösterdi. Teröre karşı Suriye’ye müdahale etmek hakkımız.

Haberin Devamı

KİME OY VERDİNİZ

Gazete okuma tercihiniz nedir? Şıklar: Hürriyet. Sabah. Posta. Sözcü. Habertürk. Türkiye. Milliyet. Birgün. Yeniçağ. Milli Gazete. Diriliş Postası. Aydınlık. Yeni Şafak. Cumhuriyet. Evrensel. Star... Gezi eylemleri hakkındaki fikriniz nedir? Şıklar: Dış mihrakların tezgahıydı. Önce masumdu ama aşırı gruplar işin içine girdi. Tamamen haklı bir mücadeleydi. 15 Temmuz darbe girişimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Şıklar: Milli iradeye CIA ve ABD destekli FETÖ darbesi. Cumhurbaşkanı darbeyi biliyordu, kendi için bir fırsat olarak gördü ve göz yumdu. AKP mağduru oynamak için bu darbeyi kendisi organize etti. 15 Temmuz darbeydi ama Ak Parti darbeyi kendi siyasal çıkarı için kullandı. 1 Kasım seçimlerinde kime oy verdiniz? Şıklar: Ak Parti. CHP. MHP. HDP. Saadet Partisi. KP. BBP. Vatan Partisi. HKP. Bugün seçim olsa kime oy verirdiniz? Şıklar: Ak Parti. CHP. MHP. HDP. Saadet Partisi. BBP. KP. Vatan Partisi. HKP. Emek Partisi. ÖDP. Kararsızım.”

Haberin Devamı

SENDİKA YÖNETİCİLERİ: İSİM YOK SADECEKAPSAMLI ARAŞTIRMA

HÜRRİYET’in sorularını yazılı olarak yanıtlayan Sendika yöneticileri ise anketle ilgili şunları kaydetti: “Üyelerinin gerek hak ve çıkarlarını geliştirmek, gerekse ekonomik ve sosyal sorunlarına sahip çıkmak için bilimsel temelde çalışmalar yapmayı bir görev olarak gören sendikamız tarafından kapsamlı bir üye kimlik araştırması başlatılmıştır. Sendikamız tarafından dördüncüsü gerçekleştirilmektedir. Sendikal politikalarımız şekillendirilirken bu araştırmaların sonuçlarından yararlanılmıştır. Araştırma yürütücülüğünü alanda önemli birikimleri olan öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Serkan Öngel üstlenmiştir. Soru formu 7 kapalı bir biçimde üzerine isim yazmadan temsilciye iade edilecektir. Veriler sadece sayısal analizde kullanılacaktır. Bu nedenle araştırmanın kiminle yapıldığı sadece araştırmanın sağlığı için önemlidir. Veriler işlenirken bu kişilerin kim oldukları bilinmeyecektir. Soru formlarına veri giren kişi ve araştırmacı haricinde kimse bakamayacaktır.”

Sendika üyeleri ise anket formuna sosyal medya üzerinden ‘Bu fişleme anlamına gelir’ şeklinde tepkiler gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!