İklim notunu yükseltti

Güncelleme Tarihi:

İklim notunu yükseltti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2024 07:00

Tüm faaliyetlerini uluslararası sürdürülebilirlik standartları çerçevesinde gerçekleştirmeyi hedefleyen VakıfBank, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) İklim Değişikliği Programı’nda Global A Listesi’ne girdi.

Haberin Devamı

VakıfBank, ‘İklim Değişikliği’ ve ‘Su Güvenliği’ raporlarındaki notunu ‘Liderlik’ seviyesine yükseltti. Konuyla ilgili açıklama yapan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Global liderlik statüsü, sürdürülebilirlik alanında uzun süredir yapmakta olduğumuz çalışmaların bir yansımasıdır” dedi.

VERİMLİLİK VURGUSU

Yaşanabilir bir dünya için sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini belirten Üstünsalih, şunları söyledi:

“İklim Değişikliği Programı’ndaki performansımızla; skorumuzu 2 basamak birden yükselterek A notuna (Liderlik) taşıdık. Doğrudan ve dolaylı tüketimlerimizi yakından takip ediyor ve yönetiyoruz. Yaşanabilir bir dünya için çevresel etkilerimizi azaltıcı projeler geliştiriyoruz. Elektrik tüketimlerimizi yenilenebilir enerjiden sağlıyor; güneş enerji santralı ile tüketimimizi temiz enerjiden elde etmeyi hedefliyoruz. Çevreye duyarlı iklimlendirme, aydınlatma sistemleri ve enerji verimliliği projeleriyle çevresel etkilerimizi minimuma indiriyoruz. Tüm hizmet yerlerimizdeki operasyonlarımızda plastik tüketimini azaltıyor, yeni nesil teknolojiler ile de kişi başı su tüketimimizi minimum seviyede tutarak doğal kaynaklarımızı korumaya özen gösteriyoruz. Sahip olduğumuz ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve Sıfır Atık Sertifikası ile çevre, enerji ve atık yönetimi performansımızın ISO standartlarında olduğumuzu kanıtlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!