‘Önceliğimiz toplumda farkındalık yaratmak’

Güncelleme Tarihi:

‘Önceliğimiz toplumda farkındalık yaratmak’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 07:00

QNB Finansbank sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile mücadele çalışmalarına, ‘İklim Koruyucuları Yetişiyor’ projesi ile devam ettiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Minik Eller Büyük Hayaller platformu çatısı altında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğinde çocuklarla birlikte gerçekleştirilen ve bu yıl pilot olarak uygulanan proje kapsamında 13 ilde 500 eğitim verildi. Geçtiğimiz günlerde Mardin’de tanıtılan projede banka, yeni kömür yatırımlarını finanse etmeyeceğine dair taahhüdünü de açıkladı.

QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, “Sürdürülebilirlik ve iklim farkındalığı adına atılmış bu çok önemli adımı paylaşmanın gururunu yaşıyorum. Sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda toplumda farkındalık yaratmaya öncelik veriyor, ürünlerimizi, faaliyetlerimizi ve kredi politikalarımızı buna uygun şekillendiriyoruz. Bu konudaki kararlılığımızı ise çevreye ciddi zarar verdiğine inandığımız yeni kömür projelerini finanse etmeyeceğimizin taahhüdünü vererek somutlaştırıyoruz. Eğitime verdiğimiz önem, iklim krizine dikkat çekmek ve somut adımlar atmak için bütünleşik bir yaklaşımla ilerliyoruz” dedi.

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı ise “Eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizin 24 ilindeki 55 etkinlik noktamızda ilköğretim çağındaki çocuklarımıza ücretsiz nitelikli eğitim desteği sağlıyoruz. İklim değişikliği, yaşam zincirlerinin tahribatı, tarım topraklarının azalması, artan enerji ihtiyacı, kirlilik, kuraklık gibi meseleler, insanlığın aslında bir bütün olarak bazı önemli dönüşümlerin eşiğinde olduğuna işaret ediyor. QNB Finansbank’ın verdiği destek hem bizler için hem de gelecek nesillerin bilinçli yetişmesi için çok değerli” değerlendirmesini yaptı.

BAKMADAN GEÇME!