İkinci yüzyılda daha çok ihracat sözü

Güncelleme Tarihi:

İkinci yüzyılda daha çok ihracat sözü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 07:00

Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlayan ihracatçılar gelecek yüzyıl için de mesajlarını paylaştı. Türkiye’nin 100 yıllık süreçte çok büyük bir gelişim kaydettiğine dikkat çeken temsilciler, ikinci yüzyılda daha çok üretme, daha çok istihdam sağlama, daha çok ihracat yapma sözü verdiler.

Haberin Devamı

Türkiye’nin 2022 yılı ihracatı 254.2 milyar dolar oldu. Bu yılın sonunda ise hedef 265 milyar doları aşmak. Atatürk’ün “Yolunda yürüyen yolcunun yalnız ufku görmesi yeterli değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi lazımdır” sözüyle dünyanın dört bir yanına Türkiye’de üretilen ürünleri satan ihracatçılar, cumhuriyetin 100. yılını kutladıkları mesajlarında gelecek yüzyıl için daha da fazlasını yapmayı hedefliyorlar.

‘YOLUMUZ UZUN’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, yayınladığı kutlama mesajında 100 yılda çok büyük mesafeler kat edilse de Türkiye’nin önünde hâlâ çok uzun bir yol olduğuna dikkat çekti. Gültepe, “Daha başaracağımız çok iş var. İhracatçı ailesi olarak cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında çok daha güçlendirmek, milletimizin refahını artırmak için üzerimize düşen sorumluluğu biliyoruz. Bu bilinçten hareketle 29 Ekim 1923’tekinden farksız bir heyecan, azim ve kararlılıkta yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizin mevcut potansiyeli ve donanımlı insan kaynağımızla çok daha fazlasını başarabileceğimizi biliyoruz. Bu özgüvenle ikinci yüzyıla girerken Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonunu benimsedik. 2026’da 302 milyar dolarlık ihracat hedefini yeni süreçte ilk önemli sınav olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İhracatçılar şu mesajları verdi...

EKONOMİYE GÜÇLÜ DESTEK

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz: 100 yıllar önce bu coğrafyada yoğrulan Türk tekstil sektörümüzün hikâyesi; ihracatçılarımız vasıtasıyla tüm dünyaya yayıldı. 100 yıldır Türkiye ekonomisine en değerli katkıları sunan; Türkiye’yi ihracatla, tasarımla ve inovasyonla tanıştıran Türk tekstil sektörü olarak; Türkiye Yüzyılı’nda da Türkiye ekonomisine güçlü bir destek vermeye devam edeceğiz.

‘MÜCADELE ETMELİYİZ’

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı: Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce bugün kurmuş olduğu cumhuriyetin, Türk toplumuna ne kadar kıymetli bir hediye olduğunu her geçen yıl daha da iyi anlıyoruz. Bizler de ulu önderin çizmiş olduğu yolda; göstermiş olduğu ilke ve doğrularla hareket edip ülkemizi, bayrağımızı ve ekonomimizi her türlü alanda daha üst seviyelere taşıyabilmek için mücadele etmeli ve daha çok çalışmalıyız.

Haberin Devamı

‘ŞİMDİ ÇALIŞMA ZAMANI’

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya: 100 yaşındaki ülkemizin, cumhuriyetimizin bir mensubu olarak büyük bir gurur yaşıyoruz. Şimdi aynı gururla yeni yüzyıl için çalışma zamanı. Madenciler olarak ülkemizin hammadde bağımsızlığını yakalamasında çok kritik bir noktadayız. Gelecek yüzyılda madenciler olarak bunu başarmak için çalışacağız. Önce çevre, sonra insan, sonra maden düşüncesiyle, sürdürülebilir madencilik anlayışımızla, ülkemizin yarınları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

‘BAŞARILARLA TARİH YAZDIK’

İstanbul Halı İhracatçıları (İHİB) Başkanı Ahmet Hayri Diler: Türkiye Cumhuriyeti, 100 yıl boyunca zorluklarla karşılaşsa da büyük başarı elde etti ve bu başarılarla tarih yazdı. Geleceğe daha güçlü ve birlikte ilerlemek için bu özel günde Türk halkının birlik ve beraberliğini yürekten kutluyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!