‘İhracatta tasarımcılara daha çok iş düşüyor’

Güncelleme Tarihi:

‘İhracatta tasarımcılara daha çok iş düşüyor’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2023 07:00

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, 2022’de 21 milyar dolar olan hazır giyim ve konfeksiyon ihracatını 40 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Gültepe, tasarım rüzgârını da arkalarına alarak hedefe ulaşmak için küresel rekabet gücü çok daha yüksek bir moda endüstrisi inşa ettiklerini belirtti.

‘MODADA KÜRESEL OYUNCUYUZ’

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nın finalinde konuşan Gültepe, hazır giyim sektörünün Türkiye’de kalkınmanın ve ihracatın öncülüğünü üstlendiğini vurguladı. Aynı zamanda İHKİB Başkanlığını da yürüten Gültepe, şöyle devam etti:

“Bugün moda endüstrisinde küresel bir oyuncuyuz. Dünyanın altıncı, Avrupa Birliği’nin üçüncü büyük tedarikçisiyiz. Yıllık 21 milyar dolarlık ihracat yapıyor, ülkemize net 19 milyar dolar döviz kazandırıyoruz. Moda markalarımızın 100’ü aşkın ülkede 2 binden fazla mağazası bulunuyor. Gittikleri ülkede pazar lideri olan hazır giyim markalarımız var. Bu başarının arkasında büyük bir emek, özveri, akıl, fikir ve ‘geleceği dünden kurgulama’ vizyonu yatıyor. İHKİB, işte bu vizyonla 31 yıl önce KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nı sektörümüze ve ülkemize kazandırdı. 1992’de çıktığımız bu yolculukta büyük mesafe kat ettik. KOZA ile Türkiye’nin en etkileyici moda arşivini oluşturduk. Moda endüstrimizin en başarılı tasarımcılarının neredeyse tamamı KOZA’dan çıktı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!