İftar ve noter ücretini ödeyin, vazgeçelim

Güncelleme Tarihi:

İftar ve noter ücretini ödeyin, vazgeçelim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2012 00:00

Fikirtepe’de, Albina İnşaat ile bağlantısı ortaya çıkan KC Group’un eski ortaklarından Tahir Erbarlas, taraflar arasında aracı olduğunu belirterek, Albina’nın sözleşmeleri iptal etmek için masraflarının karşılanmasını istediğini söyledi. Fikirtepeliler ise noter harcamalarının yanında iftar yemeğinin bedelinin de istendiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

KENTSEL dönüşümün uygulandığı pilot bölgelerden İstanbul Fikirtepe’de ortaya çıkan batık KC Group’un eski ortaklarından Tahir Erbarlas, ev sahipleriyle anlaşan Albina İnşaat ile bağlantısını kabul etti. Amacının Albina İnşaat’a ‘danışman’ olarak yardım etmek olduğunu söyleyen Erbarlas, şimdi ise hak sahipleri ile müteahhitler arasında arayı bulmaya çalıştığını belirtiyor. Erbarlas, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yürümeyen projede Albina İnşaat’ın sözleşmeleri iptal etmek için masraflarının karşılanmasını istediğini söylüyor. Fikirtepeliler ise kendilerinden istenilen masrafların içinde noter ve ofis harcamalarının dışında ramazanda verilen iftar yemeğinin de bulunduğunu belirtiyor.

AĞABEYLİK YAPTIM

Hürriyet’in “Fikirtepe’de maskeli KC” manşetiyle duyurmasının ardından Fikirtepe’deki bağlantılarını kabul eden Tahir Erbarlas, “Albina, dostlarımızın şirketidir. Amacım yardımcı olmaktı, resmi bir bağlantım yoktu. Bir ağabey gibi yol göstermek istedim. Onlara danışmanlık yaptım. Bu projenin yapılması için 150 milyon lira gerekiyordu. Finansör değildim ama hak sahipleriyle anlaşmaları halinde finansman bulmalarına yardımcı olabileceğimi söylemiştim. Bunu da bedelsiz yaptım” diye konuştu.

Haberin Devamı

TOPLANTILARA KATILDI

Tahir Erbarlas, Albina İnşaat yetkilisi Orhan Gökmen’in hiçbir toplantıya katılmadığını söylemesine karşın, Fikirtepeli hak sahipleri ile Albina İnşaat’ın merkezinde yapılan görüşmelere katıldığını da doğruladı. Erbarlas, “Yaptıkları ilk görüşmelerde yoktum. Yapılan 20-30 görüşmeden 2-3 tanesine katıldım. Burada hak sahipleriyle de görüştüm ve onlar da benden yardımcı olmamı istedi” diye konuştu. Erbarlas, Ançok soyadını kullanmasına ise, “Biz Çerkeziz. Bizi herkes Ançoklar olarak tanır” açıklamasını yaptı.

MASRAFLAR İSTENİYOR

Şimdi ise Albina İnşaat ile hak sahipleri arasında aracı olduğunu anlatan Erbarlas, “Hem Albina hem de hak sahipleriyle konuşuyorum. Arsa sahipleri Albina’nın yaptığı masrafı karşılarsa, sözleşmeler iade edilecek. Albina bunu yapmaya hazır. Çünkü tapulara da şerh koymadık” dedi. Arsa sahipleri ise gösterilen masraflar arasında Albina İnşaat’ın, noter ve ofis harcamalarının yanı sıra ramazanda verdiği iftar yemeğinin de bulunduğunu savunuyor.

Haberin Devamı

Bakanlığa dava açıyor

TAHİR Erbarlas, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın KC Group’un TOKİ’yi 55-60 milyon lira zarara uğrattığını açıklamasıyla ilgili ise dava açtıklarını söyledi. Erbarlas, kendilerinin herhangi bir dolandırıcılık yapmadığını, sözü edilen olayda kendisinin imzasının olmadığını  ifade etti.

Yeni firma ile anlaşabilir

KC Group’un eski ortaklarından Tahir Erbarlas’ın Fikirtepe’de ‘danışman’ olarak ortaya çıkması, buradaki bir yapı adasını kilitledi. 2229-2234 numaralı adaların oluşturduğu 24 bin metrekare büyüklüğündeki yapı adasındaki hak sahipleri şimdi çözüm bekliyor. 456 hak sahibinden 218’inin imza attığı yapı adasında, yeterli çoğunlukta imza toplanamadığı için proje yürümüyor. Fikirtepeliler, sözleşmelerin iptal edilmesini istiyor. Sözleşmeler iptal edilirse, hak sahipleri yeni bir müteahhit firma ile anlaşabilecek.

Haberin Devamı

Fikirtepe olayı nasıl gelişti

HÜRRİYET Gazetesi’nin manşetten duyurduğu Fikirtepe’deki olay şöyle gelişti:
· Albina İnşaat firmasıyla görüşmeler sonuç verdi ve sözleşme aşamasına geçildi.
· Görüşmelere Albina İnşaat’la resmi bir bağlantısı olmayan, ‘danışmanlık’ yaptığı söylenen Tahir Ançok da katılıyordu.
· Fikirtepelilerle yüzde 56 toprak sahibi, yüzde 44 müteahhit payı olmak üzere anlaşma sağlandı. 456 hak sahibinden 218’i sözleşmeye imza attı. Ançok’un, TOKİ’yi zarara uğrattığı söylenen KC Group’un eski ortağı Erbarlas olduğu anlaşılınca, imzalar durdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!