İBB’nin arsaları üzerinde evi bulunanlara satılacak

Güncelleme Tarihi:

İBB’nin arsaları üzerinde evi bulunanlara satılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2024 07:00

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, yerel seçimler öncesi kritik bir karara imza attı. Aralarında lüks sitelerin de işgalci olarak yer aldığı Sarıyer’in 10 mahallesindeki İBB’ye ait araziler, üzerinde evi bulunanlara satılacak.

Haberin Devamı

Yaklaşık 50 yıldır tapu bekleyen Sarıyerliler’e İBB Meclisi’nden müjdeli haber geldi. İBB Meclisi’nden dün tüm partilerin oyuyla geçen kararla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve İBB Encümeni’ne; İBB’ye ait olan arsaları üzerinde yapıları bulunan ve daha önce evleri yıkılan vatandaşlara satış yetkisi verildi. Karara göre, ellerinde yapı kayıt belgesi olan hak sahipleri, belgeleri ibraz ederek arsayı satın alma talebinde bulunabilecek. Hazine ve Vakıflar’a ait olan yerlerde binası bulunanlar ise bu haktan  yararlanamayacak.

Söz konusu karar Sarıyer ilçesi Kocataş, Poligon, Çayırbaşı, Rumelihisarüstü, Sarıdağ (merkez) Kazımkarabekirpaşa, Reşitpaşa, Cumhuriyet, Emirgan ve Çamlıtepe, Derbent mahallelerindeki İBB mülkiyetinde bulunan taşınmazlar için geçerli. Bu ay İBB Meclisi’ne taşınan teklif, Hukuk Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda, yaklaşık 5 bin hak sahibini ilgilendiriyor. Karara göre, satış bedelinin tamamını peşin ödeyemeyen hak sahiplerine satış bedeli bakiyesi için tapu kayıtlarına kanuni ipotek tesis edilerek tapu devri yapılabilmesi, bu karar kapsamında tapu alan hak sahiplerinin tapu kayıtlarına, tapularına 5 yıl süreyle üçüncü kişilere devir edememesi yönünde devir yasağı konuldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!