İBB önünde sosyal tesis eylemi

Güncelleme Tarihi:

İBB önünde sosyal tesis eylemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 14:30

Cihangir'de Roma Bahçesi olarak bilinen parka İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen sosyal tesis projesi ile ilgili İBB önünde eylem yapıldı. Beyoğlu Kent Savunması ve Cihangir Güzelleştirme Derneği ile semt sakinlerinin katıldığı eylem sonunda bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Bugün buraya Cihangir sakinleri, kent ve yaşam savunucuları olarak İBB’yi usulsüz ısrarından vazgeçirmek için gelmiş bulunmaktayız” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

“14 BİN İMZA İBB’YE SUNULDU”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “ İBB, yıllardır göz koyduğu, Beyoğlu’nun en güzel manzaralı ve nadir bakı teraslarından biri olan Cihangir Roma Bahçesi’ne bir sosyal tesis yapmak istiyor. Uzun yıllardır Cihangir halkının iptali için mücadele ettiği Beyoğlu Koruma Amaçlı İmar Planlarında dahi, Arkeolojik Park ve Sergi Alanı olarak belirlenen bu alan ve çevresinde yapılmak istenen 4 adet sosyal tesis var.

Bugün yapımına başlanan ve Cihangir sakinlerinin mücadelesi neticesinde durdurulan inşaat çalışmaları sırasında arkeolojik bulgular açığa çıktı. Bunun üzerine müze denetimine alınan bölgede, henüz bir rapor görmememize rağmen çalışmalar yeniden başlatılmak isteniyor. Bugün buraya Cihangir sakinleri, kent ve yaşam savunucuları olarak İBB’yi usulsüz ısrarından vazgeçirmek için gelmiş bulunmaktayız. Onaylı plan notlarında yer aldığı şekliyle ilgili bir çalışma yapılmadan, arkeolojik kazılar yapılmadan ve yer altındaki potansiyel değerlendirilip sergilenmeden işe sosyal tesislerle başlanmasını doğru bulmuyoruz.”

Haberin Devamı

Öte yandan geçtiğimiz günlerde yapımına başlanan Kabataş Martı Projesi’nin durdurulması için toplanan 15 bin imza İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne iletildi.

 

BAKMADAN GEÇME!