Hürriyet’e yılın ekonomi ödülü

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet’e yılın ekonomi ödülü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 22:57

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) ekonomi basınındaki başarılı haber ve programları ödüllendirdiği törende, bu yıl 11 dalda ödül verildi.

Haberin Devamı

Törende, Yılın Ekonomi Araştırma Haberi ödülü, Hürriyet Gazetesi muhabiri Ceyhun Kuburlu’nun, “Futbolun Yeni İhracatçısı Türkiye” haberine gitti. Ceyhun Kuburlu ödülünü, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’tan aldı.

KÖPRÜ GÖREVİ

Törende yaptığı konuşmada, ekonomi basınının toplumsal işlevi ve ekonomi politikaları için önemini anlatan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, “Ekonomi basını hükümet ve iş dünyası arasında köprü vazifesi görüyor” dedi. Elitaş, şöyle devam etti: “Ülkemiz 2015 yılı ilk 3 çeyreği içinde ortalama yüzde 3.4 büyüme oranı ile birçok ülkeyi geride bıraktı. Türkiye dış ticareti dünya ekonomisinde yaşanan tökezleme ile aksadı. Türk işadamları girişimciliği sayesinde dünyanın her köşesinde Türk mallarını pazarlayarak kaybı telafi etmeye çalışıyor. Bu hafta sonunda Cumhurbaşkanımızla birlikte Afrika ziyaretine çıkacağız. Biz yol açacağız, ihracatçılarımız bu açtığımız yollarda ürünlerini, mallarını ihraç edecekler." 2016’nın, MÜSİAD üyeleri ve Türkiye için önemli başarıları beraberinde getireceğini anlatan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye'nin jeopolitik risklere ve iç güvenlikle ilgili sorunlara rağmen ekonomisini geliştirmeye devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

MÜSİAD, Ekonomi Basını Ödülleri

Yılın Reel Sektör Haberi: Dünya Gazetesi-Sercan Akıncı

Yılın Ekonomi Araştırması: Ceyhun Kuburlu
Yılın Ekonomi Röportajı: Akşam Gazetesi-Şenay Köşdere
Yılın Kulis Haberi: Yeni Şafak-Murat Palavar
Yılın Ekonomi Web Portalı: Bloomberght.com
Yılın Ekonomi Programı: NTV Para 10’da
Yılın Ekonomi Köşe Yazarı: Yeni Şafak-Hatice Karahan
Yılın Ekonomi Yayını: Derin Ekonomi Dergisi
Yılın Ekonomi Haberi: Sabah Gazetesi-Metin Can
Jüri Özel ödülü: Dünya Gazetesi
MÜSİAD Yönetim Kurulu Özel Ödülü: Anadolu Ajansı-Finans Masası

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!