Hürriyet Bakan Tekin’le ‘Öğretmenler Odası’nda

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Bakan Tekin’le ‘Öğretmenler Odası’nda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2023 07:00

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’ programı kapsamında Kastamonu’da 250’ye yakın öğretmenle bir araya geldi. 6’ncısı düzenlenen buluşmanın kapıları Hürriyet’e de açıldı.

Haberin Devamı

Bakan Tekin, ‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’ programıyla her ayın ilk haftası farklı illerdeki öğretmenlerle buluşuyor. Bugüne kadar ikisi İstanbul’da olmak üzere Ankara, Eskişehir ve Konya’da gerçekleşen programların 6’ncısı Kastamonu’da Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlendi. Kapılarını ilk kez Hürriyet’e açan ‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’nda öğretmenler, öneri ve sorunlarını Bakan Tekin ile birebir paylaşma fırsatı buldu. Görüşünü iletmek isteyen her öğretmene tek tek söz verip dinleyen Bakan Tekin, gelen talep ve öneriler hakkında notlarını aldı. Yaklaşık 250 öğretmenin yer aldığı programın açılışında Bakan Tekin, “İstediğimiz her şeyi konuşabiliriz. Hiçbir şey aklınızda kalmasın. Farz edin ki okuldaki öğretmenler odasında toplantı yapıyoruz” dedi. Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede ise “Öğretmenler Odası Buluşmalarını hayata geçirirken her şeyden önce amacımız, istişare kültürünü kurumsal hale getirebilmekti” diyerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİRÇOK UYGULAMAYI HAYATA GEÇİRDİK
“Biz çok büyük bir aileyiz. Özellikle eğitim öğretim süreçlerini yönetirken, sahanın ihtiyaçlarını tespit ederken öğretmenlerimizle fikir alışverişinde bulunmak bizim için son derece kıymetli. Bu toplantılarla öğretmenlerimizin düşünceleri, öneri, talep ve beklentilerini dinliyoruz. Sahada ihtiyaç duyulan bir konuyu ilk ağızdan öğrenmiş oluyoruz. Bakanlık olarak politikalarımızı belirlerken sahadan gelen talepleri göz önünde bulundurmak ve işin mutfağında yer alan öğretmenlerimizin sesine kulak vermek bizim referans değerlerimiz. Bu kapsamda her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz buluşmalarda yaptığımız istişareler sonucunda; öğretmenlerin hizmet affından öğrencilerin sınıf tekrarına, öğretmenlerin mazerete bağlı il emrinden açık öğretim liselerine geçişleri zorlaştıran düzenlemeye kadar birçok uygulamayı hayata geçirdik. Göreve geldiğimiz günden bu yana hayata geçirdiğimiz bu uygulamaların birçoğunu sahanın sesine kulak vererek gerçekleştirdik.

Hürriyet Bakan Tekin’le ‘Öğretmenler Odası’nda
‘EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ ÖĞRETMENLERİMİZ’
Öğrenciyle, velisiyle, yeri geldiğinde servis şoförüyle, kantinciyle, okul aile birlikleri ile doğrudan temas kuran öğretmenlerimiz, bizim merkezden göremediklerimizi görebilir veya daha farklı açıdan değerlendirebilirler. Bu katkılar bizim için yol gösterici oluyor. Dolayısıyla ‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’ ile karar verme süreçlerinde ‘en büyük gücümüz, öğretmenlerimizdir’ anlayışıyla öğretmenlerimizi tüm karar alma bu süreçlerimize dâhil etmiş oluyoruz. Benim kendimi en mutlu hissettiğim buluşmalar bunlar. Katılan, katkı veren öğretmenlerimin hepsine teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

FARKLI İLLERDEN GELDİLER
Kastamonu’da düzenlenen programa Ağrı, Hatay, Aksaray ve Kocaeli gibi farklı illerden de katılanlar vardı. Bakan Tekin ile bir araya gelen öğretmenlerin heyecanı ve mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Sırayla söz alan öğretmenler, sahada yaşadıkları sorunları ve eğitim programlarıyla ilgili görüşlerini aktardı. Öğretmenlik meslek kanunu, mülakat ve atamalarla ilgili konular da gündeme getirildi. Bakan Tekin, mülakat konusunda şu an yürürlükte olan mevzuata göre mülakat yapmanın yasal bir zorunluluk olduğunu belirtti. Diğer yandan öğretmenler, görev yaptıkları okulların fiziki ihtiyaçlarını da dile getirerek destek istedi. Bakan Tekin, illerde yaptığı değerlendirme toplantılarında bu ihtiyaçların görüşüleceğini söyledi.

Haberin Devamı

SORULARI DİKKATLE DİNLEDİ
Yöneltilen sorular arasında alan değişikliği, özlük hakları ve müfredat programları gibi konular da yer aldı. Bakan Tekin, kendisine yöneltilen soruları dikkatle dinledi. Ayrıca öğretmenlik mesleğinin itibarını ve özlük haklarını korumak istediğinin altını çizdi ve görüşmeler doğrultusunda birçok uygulamanın hayata geçirildiğini hatırlattı.

Hürriyet Bakan Tekin’le ‘Öğretmenler Odası’nda
‘BANA ÇOCUKLUĞUNU ANLAT’
Öğrencilerine Bakan Tekin ile buluşacağını söylediğinde çok heyecanlandıklarını dile getiren Kastamonu Ali Fuat Darende İlkokulu Sınıf Öğretmeni Nesrin Dörtbölük, okulunda gerçekleştirdiği projesini Bakan Tekin’e anlattı. ‘Bana Çocukluğunu Anlat’ projesi ile sanat, spor ve eğitim dünyasından onlarca ismin öğrencileriyle çocukluk hikayelerini ve başarıya giden yolculuklarını paylaştığını söyleyen Dörtbölük, bu buluşmalara Bakan Tekin’i de davet etti. Öğrencilerle video konferans aracılığıyla bir araya geleceğine dair söz veren Bakan Tekin, onlara çocukluğunu anlatacak. Dörtbölük buluşmalarla ilgili değerlendirmesini ise şöyle aktardı:

Haberin Devamı

“Bakan Tekin’in Kastamonu’ya geleceğini ilk duyduğumda hep aynı seçilen öğretmen gruplarını kabul edeceğini düşündüm. Ancak sistem üzerinden randevu oluşturulduğunu öğrenince çok sevindim. Süreç oldukça şeffaf ve objektif bir şekilde ilerliyor. Burada Bakan’a projemden bahsetme fırsatı buldum ayrıca öğrencilerim Bakan Tekin’e geri dönüşüm malzemelerinden hediye de hazırladı. Ona ‘melek’ yaptılar.”

‘OKULUMUZA LABORATUVAR YAPILDI’
‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’nda gündeme getirilen birçok konu uygulamaya geçiriliyor. Öyle ki önceki buluşmalarda Bakan Tekin’e görev yaptığı okulun bilişim laboratuvarına ihtiyacı olduğunu söyleyen bir öğretmen, “Okulumuza bilişim laboratuvarı yapılması için sizden söz almıştım ve bu gerçekleşti” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Bakan Tekin’le ‘Öğretmenler Odası’nda
‘BİZİ MOTİVE EDİYOR’
Yasemin Kaplan Ketenoğlu, Sınıf Öğretmeni: “Bakanımızla görüşmemiz gayet verimli geçti ve sorunlarımızı ciddiyetle dinledi. Bu uygulamayı çok faydalı buluyorum ve katkı sağladığını düşünüyorum. Zaten programın başlığı çok güzel, ‘öğretmenler odası’. Buradaki atmosfer de öğretmenler odası gibiydi. Bakanımızın eğitimin mutfağındaki kişilerle iletişim kurması bizi motive ediyor.”

‘HERKES MUTLAKA KATILMALI’
Erol Çeliker, Anaokulu Müdürü: “Çok güzel ve verimli bir görüşmeydi. Herkesin mutlaka katılması gerektiğini düşünüyorum. Burada direkt Bakan Tekin’e soru sorabiliyoruz ve bu gerçekten çok önemli. Kendisinin de her soruyu yanıtlaması bizim için onur verici.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!