Hırdavat sektöründen yurtdışı atağı

Güncelleme Tarihi:

Hırdavat sektöründen yurtdışı atağı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2022 07:00

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), hırdavat sektörünün ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre sektör ocak-ağustos döneminde 9.9 milyar dolar ihracatla geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artış kaydetti.

Haberin Devamı

Hırdavat ihracatındaki artış miktar olarak yüzde 6.4 artışla 2.1 milyon ton seviyesinde gerçekleşti. Hırdavat sektörü ihracatı 2022 Ağustos ayında, 2021 yılının aynı ayına kıyasla yüzde 7.7 artışla 1 milyar dolar oldu. 2022 ocak-ağustos döneminde en çok ihracat yapılan ülke 869 milyon dolar ile Almanya oldu. İkinci sıradaki Irak’a 469 milyon dolar, üçüncü sıradaki ABD’ye 351 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi.

Hırdavat sektörü olarak dünya devlerine ihracat yapıyoruz” diyen İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, “En çok ihracat yaptığımız ülkelerden olan Almanya ve ABD’de gidecek daha çok yolumuz var. Rusya, Meksika ve Kanada pazarı da önemli. Eğer oraya gidip kendimizi tanıtabilsek çok daha fazla satabiliriz” dedi. Temmuz 2023’e kadar en az 3 tane eylem yapmayı hedeflediklerini belirten ve ilk aksiyonu ekim ayında Rusya’da almak istediklerini ifade eden Tecdelioğlu, Suudi Arabistan ve Las Vegas’ta da faaliyetler yapmak istediklerini kaydetti. Tecdelioğlu, 24-27 Mayıs 2023’te İstanbul’da yapılacak olan Hırdavat Fuarı’nın yanında Meksika ve Las Vegas’taki fuarların da sektörün buluşması açısından önemli olduğunu ekledi.

 

BAKMADAN GEÇME!