Hayvancılık işletmelerine 11 milyon lira kaynak

Güncelleme Tarihi:

Hayvancılık işletmelerine 11 milyon lira kaynak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2023 14:50

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca, hayvancılık işletmelerinin altyapısının geliştirilmesi, kapasitelerinin ve verimliliklerinin arttırılması amacıyla 2023 yılında 11 milyon TL’den fazla hibe desteği sağlandı.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM), hayvancılık işletmelerinin altyapısının geliştirilmesi, kapasiteleri ve verimliliklerinin artırılması, daha hijyenik şartlarda üretim yapılarak kaliteli ürün elde edilmesi, daha iyi gen kaynağına sahip sürü elde edilmesi amacıyla aile işletmelerinin projelerini destekliyor. İl tarım ve orman müdürlükleri vasıtasıyla gelen projeler HAYGEM tarafından değerlendiriliyor. Bu kapsamda 2023 yılı için şu ana kadar Ordu, Şırnak, Diyarbakır, Gümüşhane, Manisa, Ardahan, Denizli, Mardin, Kütahya, Trabzon, Hakkari’den 13 yöresel proje değerlendirilerek toplam 11 milyon 137 bin 382 TL’lik hibe desteği sağlanması uygun bulundu.

’YETİŞTİRİCİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yazılı açıklama ile kırsalda aile işletmeciliğinin desteklenmesi ve hayvansal üretimin artırılmasının temel stratejilerinden biri olduğunu belirtti. Daha fazla ve kaliteli ürün elde etmek, ürünlerin muhafazası, pazara ulaştırılması ve değerinde satılmasını sağlamak amaçlarıyla yetiştiricilere destek verdiklerinin altını çizen Yumaklı, aile işletmeciliği başta olmak üzere gençlere ve kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydetti. Yöresel hayvancılık yatırımlarına önem verdiklerini ve aile işletmeciliğini daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Yumaklı, "İl tarım ve orman müdürlüklerimiz vasıtasıyla gelen yöresel projeleri değerlendirmeye ve yetiştiricilerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!