Günübirlik turizmde yeni dönem başladı

Güncelleme Tarihi:

Günübirlik turizmde yeni dönem başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2023 07:00

Turizm sektörü temsilcilerinin uzun zamandır ve ısrarla gündemde tuttuğu konutların turizm amaçlı ve kontrolsüz biçimde kiralandığına yönelik tartışmalar,  Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle son buldu.

Haberin Devamı

Sektör profesyonellerinin, “Otellerimiz boş kalıyor” tepkisinin hemen ardından başlayan ve dün itibarıyla sonuçlandırılan yeni düzenlemeye göre; konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin belgesi alınması zorunlu hale geldi.

SIRA UYGULAMADA

Belge başvurusu yapabilmek için turizm amaçlı kiralama faaliyeti yürütülmesinin uygun görülen binanın tüm kat malikleri tarafından oybirliği ile alınan kararın ibrazı zorunlu tutuldu. Ayrıca, izin belgesi sahibinden kiralanan konutun kullanıcılar tarafından üçüncü kişilere kiralanması veya kendi adına mesken olarak kullanılmak amacıyla kiralanan konutun kiracısı tarafından turizm amaçlı olarak üçüncü kişilere kiralanması yasaklandı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu,  “Yeni kanun tüm taleplerimizi karşılıyor diyebiliriz, sıra uygulamada” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!