‘Güneşte beklentinin üzerinde iştah var’

Güncelleme Tarihi:

‘Güneşte beklentinin üzerinde iştah var’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2023 07:00

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, güneş enerjisinde düzenlemeye gidildikten sonra gelen yatırım talebinin beklentinin üzerinde olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

“Beklentimizin üzerinde yatırım iştahıyla karşılaştık” diyen Yılmaz,  “10 milyar dolara yaklaşan bir yatırım bu süreçte sahaya yansıdı. 12 ay içinde kurulu gücü 12 bin megavatı aşan 14 binin üzerinde üretim tesisi için lisanssız kapasite tahsisi gerçekleştirildi” şeklinde konuştu. 

EPDK’den yapılan yazılı açıklamada, Ağustos 2022’de Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği’nde yapılan düzenleme sonrasında güneş enerjisinde yatırım seferberliği başlatıldığı vurgulandı. Açıklamada lisanssız elektrik üretimine yönelik adımlarla tüketicilerin güneş enerjisinden elektrik üreterek öz tüketimini karşılamasının kolaylaştırıldığına işaret edildi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz açıklamada şu ifadeleri kullandı: “İşletmeye giren 2 bin megavatın üzerinde güç ile lisanssız elektrik üretim tesislerinin toplam kurulu gücü 13 bin 500 megavat seviyelerine ulaştı. Bu süreçte 240 bin megavatsaatlik enerji için lisanssız üreticilere bir ödeme yapılmazken bu enerji son elektrik tüketicisinin hizmetine bedelsiz olarak sunuldu.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!