Günaydın’a ortak olmaya talibiz

Güncelleme Tarihi:

Günaydın’a ortak olmaya talibiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2013 01:13

Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı Günaydın Et’e talip olduklarını belirterek, “Sadece Günaydın ile değil birkaç yerle daha görüşmelerimiz var. Burada önemli olan bizim perakende sektörüne giriyor olmamız” dedi.

Haberin Devamı

Esas Holding yiyecek sektörüne Günaydın’a ortak olarak adım atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde bu konunun bir ekonomi dergisi tarafından dile getirildiğini hatırlattığımızda Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Günaydın Et ile görüştüklerini doğruladı. Ali Sabancı, şunları söyledi:

“Sadece Günaydın ile değil birkaç yerle daha görüşmelerimiz var. Burada önemli olan bizim perakende sektörüne giriyor olmamız. Aslında Pegasus ile yılda 15 milyon kişi taşıyarak o işi zaten yapıyoruz. Türkiye’de orta sınıf çok büyüyor ve biz de önümüze çıkan

Günaydın’a ortak olmaya talibiz
fırsatlara bakıyoruz. Her yıl yeni yeni sektörleri ve şirketleri değerlendiriyoruz. Sadece geçen yıl 190 ayrı şirkete baktık.”

Haberin Devamı

Günaydın Et ve Restaurantları Kurucu Ortağı Cüneyt Asan ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye’nin önde gelen işadamlarından Esas Holding Kurulu Üyesi ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile görüşmelerimiz ve değerlendirmelerimiz devam ediyor. Konu ile ilgili henüz netleşen bir durum yok. 2014 yılı içerisinde sürecin gelişimi ile ilgili gerekli açıklamalar yapılacaktır.”

REKABET GİDEREK HIZLANDI

Türkiye’de et restoranları furyası dünyaya göre geç başlasa da bu alanda rekabet son dönemde çok hızlandı. Sektörde özellikle Nusr-Et ve Günaydın Et’in rekabeti dikkat çekici. En son Doğuş Grubu’nun Nusr-Et’in yüzde 50’sine ortak olmasıyla rekabet hızlanmıştı. Günaydın ve Nusr-Et özellikle Etiler’deki şubelerinde büyük cirolara ulaşıyor. Etilerde 3 restoranı bulunan Günaydın Et ve Nusr-Et bu mağazalarda günlük toplam 150 bin lira ciro yapıyor.

Türkiye genelinde 45 şubesi bulunuyor

İSTANBUL Bostancı’da küçük bir kasap dükkânı ile yolculuğuna başlayan Günaydın Et bir merkez lojistik ve 45 şube ile yoluna devam ediyor. Balıkesir Gönen’de bulunan çiftliğinde kendi etini yetiştiren Günaydın, özellikle sirkülasyonun yüksek olduğu alışveriş merkezlerinde ve trafiği yoğun caddelerde restoran işletmeciliği yapıyor. Günaydın Et, “Köfte-Döner”, “Kasap-Steak House”, “Kebap-Restaurant”, “Günaydın Burger” olmak üzere 4 farklı mağazacılık konseptinde perakendecilik sektörüne hizmet veriyor.

BAKMADAN GEÇME!