Girişimciliğin Davos’u 2018’de İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Girişimciliğin Davos’u 2018’de İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 21:22

TERÖR olayları ve 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra İstanbul’da yapılacak birçok kongre ve seminer iptal edilip, farklı adreslere taşınırken, girişimciliğin Davos’u olarak bilinen Global Girişimcilik Kongresi (GEC) 2018’de Türkiye’de yapılacak.

Haberin Devamı

Önceki akşam girişimcilik dünyasının temsilcileri bu gelişmeyi paylaşmak ve protokolü imzalamak için bir araya geldi. Küresel girişimcilik ekosisteminin en önemli zirvelerinden biri olan Global Girişimcilik Kongresi (GEC) için organizasyonunun öncülüğünü üstlenen TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Endeavor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ve Kauffman Vakfı Politikalar ve Araştırma Başkan Yardımcısı Dane Stangler açıklamalarda bulundu. Kauffman Vakfı desteğiyle gerçekleşen 160 ülkeden 10 bine yakın uluslararası katılımcının geldiği GEC’te içeriğin yüzde 30’u da Türkiye ağırlıklı olacak. 24 konuşmacının katılacağı kongre 4 gün sürecek. Kongrenin bütçesi de 2.5 milyon dolar.

GEC-18 Organizasyon Komitesi Başkanı Sabancı, kongrenin Türkiye’ye gelmesi için yapılan çalışmaları anlatırken sözlerine bir Afrika sözünden alıntıyla başladı. “Hızlı gitmek istiyorsan tek başına, uzağa gitmek istiyorsan birlikte git” diyen Sabancı, TOBB, TİM, Endeavor Derneği ve Habitat Derneği’nin birlikte hareket ederek kongrenin İstanbul’da yapılmasını sağladığını söyledi. Amaçlarının İstanbul’u girişimcilik merkezi haline getirmek olduğunu vurgulayan Sabancı, “Biz yurtdışında bunun için birçok ülke ile bir yarışa girdik. Rakiplerin arasından sıyrıldık. 2018 Mart ayında 4 günlük bir organizasyon olacak. 2.5 milyon dolarlık bir bütçesi var. Bu kongre için destek bulacağımızı da düşünüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!