Girişimcilere destek için yeni yatırım fonu kurdu

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilere destek için yeni yatırım fonu kurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2023 07:00

İş Bankası, 100. Yıl Girişim Sermayesi adında yeni bir yatırım fonu kurdu.

Haberin Devamı

Yeni girişimlere yatırım yapacak fonun tanıtım toplantısında konuşan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Girişimler, yatırım turunda yatırım alıyorlar ama Türkiye’deki girişimcileri satın alacak şirketlerin sayısı çok değil. Girişimlerimizin değerini anlayan kurumsal patronlara, karar vericilere bu mesajı vermek isterim. İlla fon bularak değil satın alarak da bu yolculuğa katkıda bulunulabilir. Biz de holdingleşme stratejisi sonrası girişimcilere iyi gelen satın almaların miktarını umarız artırırız” dedi.

100. Yıl Girişim Sermayesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Karakullukçu ise bankanın 99 yıllık tarihinde ekonomik kalkınmada yol gösterici rolüne dikkat çekti. Karakullukçu, girişimcilik ruhuna verilen desteklerin kalıcı miras olduğuna inandıklarını vurgulayarak şöyle konuştu: “Girişimciler için eksik olan her parçayı tamamlayarak kesintisiz şekilde destek oluyoruz. Yedi girişime yatırım yaptık. Yılsonunda yatırım yapılan girişim sayısı 15’i bulacak ve toplam yatırım miktarında hedefimiz 50 milyon dolar olacak. Sadece finansal yatırım yapmak değil, ekosistemi güçlendirmeyi de hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Toplantı kapsamında Hakan Aran’ın moderatörlüğünü üstlendiği 100. Yıl Girişim Sermayesi ve Yatırımları paneli de gerçekleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!