Gezer: TDU, 20 yılda kök salan bir ağaç gibi.

Güncelleme Tarihi:

Gezer: TDU, 20 yılda kök salan bir ağaç gibi.
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2017 15:34

TDU'nun yeni yıl resepsiyonunda konuşan Berlin Elçimüsteşarı Ufuk Gezer “TDU gibi Türk kurumları, Türkiye ve Almanya ekonomik ilişkilerinin lokomotifi durumunda. Bizler, büyükelçilik ve 13 bölgenin başkonsoloslukları olarak sizlerin yanınızdayız” dedi.

Haberin Devamı

BERLİN Brandenburg Türk-Alman İşadamları Birliği (TDU), Berlin Belediye Sarayı'nda yeni yıl resepsiyonu verdi. Resepsiyona evsahipliği yapan TDU Başkanı Remzi Kaplan, Berlin'i birlikte oluşturup birlikte geliştirme mesajı verdi.
Uyumun tam olarak gerçekleşmesi durumunda Berlin ekonomisinin kazanacağına dikkati çeken Kaplan, “Berlin’e gelen mültecilere işverenlerin yardım elini uzatması gerekir. Başarılı bir uyumdan en çok Berlin ekonomisi kazançlı çıkar. Dünyaya açık bir şehirde yaşıyoruz. Bunun faydasını da görüyoruz” dedi.

Gezer: TDU, 20 yılda kök salan bir ağaç gibi.

‘KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORSUNUZ’

Berlin Ekonomi Senatörü Romana Pop ise göçmen kökenli şirketlerin Berlin ekonomisinin gelişmesinde önemli işlevler gördüğünü söyledi. Davetlileri Türkçe selamlayarak konuşmasına başlayan Pop, şunları söyledi: “Berlin ekonomisi son yıllarda önemli gelişmeler gösterdi. Ekonomi büyüyor ve gelişiyor. Farklı sektörel alanlarda büyük kazanımlar elde edildi. Göçmen kökenli şirketlerin de buna katkısı büyük. Biz yükselen trendi daha da büyütmek istiyoruz. Berlin Türk toplumunun katkısını önemsiyoruz. TDU olarak sizler farklı toplumlar arasında köprü görevi görüyorsunuz.”

‘SİZİN VARLIĞINIZA İHTİYAÇ VAR’

Berlin’in, Türklerin, Türkiye dışında en yoğun yaşadıkları kent olduğunu hatırlatan Berlin Elçimüsteşarı Ufuk Gezer de TDU'nun ekonomik faaliyetlerinin yanı sıra Berlin ve çevresinde sosyal ve kültürel katıklarda bulunduğunu söyledi. Gezer, “TDU gibi Türk kurumları, Türkiye ve Almanya ekonomik ilişkilerinin lokomotifi durumundalar. Bizler, büyükelçilik ve 13 bölgenin başkonsoloslukları olarak sizlerin yanınızdayız. TDU, 20 yılda kök salan bir ağaç gibi. Türk toplumunun sizin varlığınıza ihtiyacı var. Sizden 2017 yılında da atılımlar bekliyoruz” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!