Genel Kurulda muhalefet ile TOBB karşı karşıya geldi

Güncelleme Tarihi:

Genel Kurulda muhalefet ile TOBB karşı karşıya geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 20:22

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 72. Genel Kurulu sert atışmalara sahne oldu.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu TOBB üyelerini ‘Laiklik ve yargı konusunda yapılmak istenen değişikliklere karşılık yeterli ses çıkarmamakla ve ‘TÜSİAD kadar yürekli olamamakla’ suçlarken, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu “2002’den beri demokratik laik sosyal hukuk devletinden vazgeçmememiz gerektiğini söylüyorum. Bugün de söyledim. Salon duydu, Kılıçdaroğlu duymadı” dedi.

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB’u sert sözlerle eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yargı ve parlamenter sistem” ile ilgili sözlerini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Sizin içinizden bir yürekli insan çıkıp neden iki laf etmedi” diye seslendi. Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik ile ilgili sözlerini de anımsatarak, “TÜSİAD kadar yürekli olamadınız” dedi. Kılıçdaroğlu önceki gün bu salonda işsizliğe çözüm bulunduğunu hatırlatarak “Hemen koşa koşa giderek, insan kaynakları müdürünü arayarak, ‘Sayın Cumhurbaşkanı talimat verdi, bir kişiyi işe alın’ dediniz mi? Adım gibi biliyorum demediniz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Demokrasinin olmadığı bir yerde büyüme olmaz, can ve mal güvenliği olmaz. Can ve mal güvenliğimizin olmadığını siz de biliyorsunuz. Peki, ‘Yargı ve yasama benim için ayak bağıdır’ dendiği zaman sizin içinizden bir yürekli insan çıkıp neden iki laf etmedi. 150 yıldır parlamenter sistem geleneğimiz var. ‘Parlamenter sistem bekleme odasına alınmıştır’ dediği zaman niçin içinizden birisi çıkıp itiraz etmedi. Bütün yükü benim sırtıma yükleyerek, demokrasi arayışı içerisine girmemelisiniz. ‘Laiklik anayasadan çıkartılmalıdır’ deniyor. Niye itiraz etmiyorsunuz? Sizin unvanınızda Türkiye yok mu? TBMM Başkanı ‘Laiklik anayasadan çıkartılmalı’ diyecek, TÜSİAD kadar yürekli olamayacaksınız.”

Haberin Devamı

BAŞKANI ELEŞTİREREK BİR YERE VARILMAZ

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de CHP Başkanı Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt verdi. Laiklik ile ilgili bir sorunları olmadığını belirten Tüfenkci “Cumhurbaşkanımız laiklikten ne anladığını bütün Türkiye’ye, dünyaya ilan etti ama burada laikliği anlamayan bir anamuhalefet partisi var” dedi. Tüfenkci de Türkiye’de bir anamuhalefet sorunu olduğunu söyleyerek “Türkiye’nin dönüşümüne önemli katkılar sunan TOBB Genel Başkanı’nı eleştirerek Türkiye’de bir yere varılamayacağını anamuhalefet partisi genel başkanı hala öğrenememiş” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı eleştirilere, aynı sertlikte yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’na “Ana muhalefet boşluğunu biz dolduramayız” diyerek seslendi. TOBB Başkanı “Bana muhalefet etmek istiyorsa, seneye gelir, Türkiye’de beceremedi, burada Odalar Birliği’nde de boyunun ölçüsünü alır” dedi. Genel kurulun ardından bir grup gazeteciyle bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, “Biz hiçbir zaman siyasi parti gibi davranma hevesinde olmadık. Meslek kuruluşu olduğumuzun bilinmesi gerekir. Bununla ilgili anayasada hüküm var, yasada var” dedi. Antidemokratik girişimler içinde olunmasını tasvip de etmediklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Bize muhalefet görevi yüklemek istiyor. Bir ana muhalefet boşluğu var mı var, ama bu boşluğu doldurmak TOBB’un görevi değil” dedi. Kılıçdaroğlu’nun teşekkürleri de eleştirdiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Kılıçdaroğlu’na da teşekkür ettik. Kafası başka yerde miydi, Almanya’da mıydı. Onu bilmiyorum. Biz ahilik geleneğinden geliyoruz. Ahde vefa özelliğimiz vardır. Şahsi bir işimiz yok” dedi. Kılıçdaroğlu, laiklikle ilgili tartışmalarda TOBB’un sessiz kaldığını söylemişti. 2002’den bu yana demokratik, laik, sosyal hukuk devletinden vazgeçmemek gerektiğini söylediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Bugün de söyledik. Salon duydu, bir tek o duymadı. Sayın Kılıçdaroğlu bir konuya takılınca duymuyor” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!