Genç girişimcilere anlamlı destek

Güncelleme Tarihi:

Genç girişimcilere anlamlı destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2023 07:00

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Genç Girişimciler Kurulu, İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle gençler için ‘TOBB Projektör’ projesinin ikincisini hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Proje kapsamında, İstanbul’da eğitim veren resmi ve özel tüm liselere ulaşıldı. 613 başvuru yapılan projede, 45 kişiden oluşan değerlendirme kurulu tarafından ilk 50 proje belirlendi. Finalist olan 50 projede yer alan 200 öğrenciye ‘Girişimcilik Eğitimi ve Deneyim Paylaşımı’ adıyla eğitimler verildi. Finalist takımlar almış oldukları eğitimler çerçevesinde; girişimcilik faktörlerini mevcut projelerine uygulayacak ve projelerini son haline getirecekler.

TOBB, yapılacak değerlendirme sonucunda seçilen ilk 10 projenin öğretmen ve öğrencilerini; akademisyenler, yatırımcılar, iş dünyasının önde gelen temsilcileri ile buluşturup fikirlerin ürün ve hizmete dönüşüp ticarileşmesine katkıda bulunacak. TOBB İstanbul Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hasan Bünül, “Bu proje ile ülkemizde yeni girişimcilerin oluşması, toplumda farkındalık yaratacak projelerin ticarileşmesi ve uluslararası alanda ülkemizi gururlandıracak şirketler kurulması sağlanacak” dedi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise “Girişimcilik kültürünü öğrencilerimize kazandırarak, düşünen, araştıran, analiz eden ve üreten bir nesil oluşmasına katkıda bulunmak öncelikli hedefimiz” dedi. Ödüller 13 Haziran’da sahiplerini bulacak.

 

BAKMADAN GEÇME!