Gazı bulduk ama sevinmek için erken

Güncelleme Tarihi:

Gazı bulduk ama sevinmek için erken
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 00:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Petrolleri Ananim Ortaklığı’nın (TPAO) Karadeniz’in Istıranca yayında doğalgazının bulunduğunu belirterek, “Bu sevindirici bir gelişme ama ihtiyatlı ifadelerimizi, üslubumuzu değiştirmeden bu konuya yaklaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

Aynı bölgede başka bulgulara da rastlayabileceklerini söyleyen Yıldız şöyle konuştu:

Miktar 3-4 ayda belli olur

“Doğalgazın orada bulunması bize bir bilgi veriyor. Romanya ile ilintili olarak, Ukrayna ile ilintili olarak o yay içinde başka bulgulara da rastlayabiliriz. TPAO’nun yaptığı çalışmada, Karadeniz bölgesiyle alakalı yol haritamızda, oradaki sondajda bir doğalgaza rastlandı. Tabii ki orada doğalgaz bulundu, ancak bu çıkartıldı diyemeyiz. Doğalgazın miktarıyla alakalı herhangi bir cümle söylememiz erken olur. Bir 3-4 aylık çalışmaya ihtiyacımız var. Şimdi orada 5-7 metrelik bir alev yükseldi.”

3 bin 650 metre delindi

Bulunan gazın ne kadar ekonomik ve fizibıl olacağını TPAO bu konuyla ilgili çalışmasını tamamladıktan sonra paylaşacaklarını kaydeden Yıldız, “Buna en fazla sevinecek olan bizleriz, çünkü ithal ettiğimiz kaynakların yerli kaynaklar haline gelmesiyle alakalı yürüttüğümüz çabaların sonucunu inşallah almış olacağız. Ama Istranca 1’deki doğalgazın en önemli yanı bizim için şudur, şu ana kadar 5 büyük kuyu bulundu ve istediğimiz sonuç oluşmamıştı. TPAO 3 bin 650 metre deldi. Bu miktar Karadeniz’de TPAO olarak yalnız yapılan en ciddi derinlik oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!