Galatasaray’dan ‘Florya’ golü

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray’dan ‘Florya’ golü
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2023 07:00

Galatasaray, Florya’da Metin Oktay Tesisleri’nin yanındaki 41 dönümlük araziyi, 1 milyar 171 milyon 800 bin TL bedelle Emlak Konut GYO’dan satın aldı. Kulüp toplam 63 dönüme çıkan alanda konut projesi geliştirecek. Projede uluslararası bir marka ile işbirliği yapılacak ve satışlar bu yaz başlayacak.

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO, Galatasaray Florya Metin Oktay tesislerindeki arsasını sattı. Arsanın yeni sahibi Galatasaray Spor Kulübü oldu. Emlak Konut tarafından, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, İstanbul ili, Bakırköy ilçesi, Florya Mahallesi’nde yer alan 292/220 Ada/Parsel sayılı taşınmazın KDV dahil 1 milyar 171 milyon 800 bin TL bedelle satıldığı açıklandı. Daha önce arazinin 22 dönümlük bölümünü elinde bulunduran Galatasaray, Florya’da toplamda 63 dönümlük arazinin sahibi oldu. Şimdi kulübün tesislerini Kemerburgaz’a taşıması ve Florya’da yeni bir konut projesine başlaması bekleniyor. Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur aynı zamanda gayrimenkul markası Nef’in sahibi.

Galatasaray’dan ‘Florya’ golü

Haberin Devamı

ULUSLARARASI MARKA GELECEK

Gayrimenkul geliştirme alanında tecrübeli olan Erden Timur’un yeni proje için bir süredir hazırlık yaptığı konuşuluyor. Projenin başında Timur olsa da bu sürece bir inşaat firması dahil olmayacak, kulüp projeyi kendi geliştirecek. Uluslararası bir rezidans işletme markası ile de işbirliği yapılması planlar arasında. Edinilen bilgilere göre 400’ün üzerinde konut için yaz aylarında satışlar başlayacak. Ayrıca inşaat için yurtdışında deprem bilimcilerle de görüşülerek, yeni nesil üretim modelleri incelenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!