Fransız Groupama: İlk hedefimiz Başak Sigorta

Güncelleme Tarihi:

Fransız Groupama: İlk hedefimiz Başak Sigorta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 00:00

Başak Sigorta’nın özelleştirilmesinde ön yeterlilik alan Fransa’nın 3’üncü büyük sigorta şirketi olarak tanınan Groupama’nın Genel Müdürü Jean François Lemoux, Türkiye’deki etkinliklerini artırmak istediklerini belirtti.

"Özelleştirmeler bizim grubun iyi bildiği bir konudur" diyen Lemoux, düzenlediği toplantıda büyüme stratejilerinin genel sigortacılık konusunda güçlenmek, global finans sektöründe yer almak, uluslararası pazarda özellikle Doğu Avrupa ve Asya’da büyümek olduğunu anlattı. Hedeflerinin üç yıl içinde Avrupa’nın ilk 10 sigorta şirketi arasına girmek olduğunu açıklayan Lemoux, "Türkiye sigorta pazarının yüksek potansiyeli var. Türkiye gibi ülkelerde önemli rol oynamak niyetindeyiz" dedi.

GÜNEŞ’İN DE ORTAĞI:

Türkiye’nin kendileri için bilmedikleri bir pazar olmadığını dile getiren Lemoux, Groupama’nın 1991 yılından bu yana Türk pazarında bulunduğunu, Güneş Sigorta’nın hisselerinin yüzde 30’undan fazlasına sahip olduklarını hatırlattı. Societe Generale ile birlikte 2001 yılında Groupama Bank kurduklarını ve daha önce Güneş Sigorta’daki ortağı Vakıfbank ile de ilgilendiklerini açıklayan Lemoux, Türkiye’ye olan ilgilerini şöyle anlattı: "Türk piyasasında gelişmek istiyoruz. Başak Sigorta yıllar içinde sektördeki birinciliğini yitirdi. Başak Sigorta’yı yeniden birinci sıraya taşımak istiyoruz. Tarım sigortasındaki deneyimimizden piyasa yararlanabilir. Başaracağımı düşünmeyi tercih ederiz ama ihaleyi kazamasak bile, Türkiye bizim için önemli pazar olmaya devam edecek. Başka satın alma fırsatlarının değerlendireceğiz." Lemoux’un verdiği bilgiye göre Fransa dışında İspanya, İngiltere, İtalya, Portekiz, Çin, Vietnam ve Macaristan’da faaliyet gösteren Groupama, cirosunun yüzde 15’ini uluslararası pazarlardan elde ediyor. Fransa dışında 3 bin 200 çalışanı bulunan şirketin yıllık cirosu 1.9 milyar Euro.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!