Fiyatlar olması gereken yere geldi

Güncelleme Tarihi:

Fiyatlar olması gereken yere geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2024 07:00

Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri (TSB) Özgür Obalı, sigorta fiyatlarının olması gereken yere geldiğini söyledi. Son dönemde sanayicilerin sigorta bulamama ve sigorta fiyatlarının yüksekliği konularındaki şikayetlerine değinen Obalı, “Sigorta yapılıyor ama eski şartlarda yapılmıyor. Bunun da nedenleri var” dedi.

Haberin Devamı

Geçmiş dönemde sigorta bedellerinin sanayicilerin lehine belirlendiğini ve sigorta şirketleri arasındaki rekabetten dolayı primlerin olması gerekenin çok altında kaldığını ifade eden Obalı, şunları söyledi: “Şimdi fiyatlar olması gereken yerlere geliyor. Belki de bunu zamana yaymak gerekiyordu ama şartlar bunu gerektirdi. Neticede primlerin olması gereken yere gelmesinden ve varlık fiyatlarının da enflasyon nedeniyle artmasından dolayı primler sanayicilere yüksek geldi.

Sigortanın hasar ödemesinden önce kontrol rolünün ön plana çıkması ve doğru risklere doğru sigortalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Obalı, “Sigorta yaptırılmış ama doğru teminatlar alınmamış. Burada birkaç senedir yaşadığımız yüksek enflasyonun da etkisi var, çünkü varlık fiyatları çok hızlı ilerliyor. İlerleyen varlık fiyatlarına sigorta teminatlarının adapte olması için hem bizim sigortacılar olarak hem de sigortayı yaptıran kişilerin bu konuda farkındalığının artması lazım. Bireylerde bunu bizim tetiklememiz lazım ama sınai tarafta biraz bilinç olsun istiyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!