Fiber hıza hazır mısın?

Güncelleme Tarihi:

Fiber hıza hazır mısın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2015 01:22

İnternet bağlantısında en son gelinen nokta fiber internet. Artık evlerin ve ofislerin kapısına kadar dayanan fiber internet hızını yaşayabilmek için ise en önemli cihaz modemlerimiz. Bu hafta fiber hızı destekleyen modemleri bir araya getirdik.

Haberin Devamı

SON günlerin en hararetli tartışmalarının başında fiber internet geliyor. Hem mobil iletişim altyapısı hem de evlerdeki internet bağlantısı için olmazsa olmaz bir teknoloji. Şu anda Türkiye’deki birçok internet kullanıcısının evine bakır kablo ile gelen ADSL’e göre 100 kattan daha hızlı bir bağlantı sağlayabilen fiber teknolojiye ihtiyaç internetteki içeriklerin ağırlığıyla artıyor. İnternet üzerinden film ve televizyon izlemek, müzik dinlemek, oyun, uygulama ve güncelleme indirmek için artık fiber internet bir ihtiyaç oldu. Artık kapımıza kadar gelen fiber internet için hazır mısınız?


EN HIZLI BAĞLANTI

Her modem, fiber hızında internet için uygun olmayabilir. Bunun için ise hem evdeki veya ofisteki internet hızını arttırmak hem de ileriye dönük bir modem tercih etmek gerekiyor. Satın alacağınız yeni modemin üzerinde mutlaka ‘fiber destekli’ ifadesinin bulunması gerekiyor. Ancak bu ifade de yetmiyor. Çünkü bilindiği üzere fiber teknolojisi evlere 1000 Mbps’ye kadar hız sağlayabiliyor. Bu yüzden kablolu olarak 1000 Mbps’ye kadar destekleyen modelleri seçmek en önemli noktaların başında geliyor. Kablosuz olarak ise şu anda en fazla 300 Mbps hızlar destekleniyor. 300 Mbps hızı alabilmek için ise modem özellikleri arasında ‘11ac’ desteğinin olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Kablo desteğine sahip

ASUS’un ürettiği ‘DSL-N17U’ adındaki model, kablosuz olarak 300 Mbps hıza kadar çıkabiliyor. Bu sayede tüm ADSL bağlantıları, VDSL2, fiber ve kablo desteğine sahip olan model, en hızlı kablolu bağlantılar için 5 adet gigabitlik ethernet portlarına sahip durumda. Modelin satış fiyatı 349 TL.


3G veya 4G paylaşımı

TP-Link, geliştirdiği ‘TD-W8970’ modeliyle fiber bağlantılar için en uygun seçenekler arasında yer alıyor. 300 Mpbs kablosuz ve 1000 Mpbs kablolu veri aktarımına izin veren modeli aynı zamanda 3G veya 4G modemlerine tanımlayarak kablosuz internet paylaşımı yapabilmek mümkün. TP-Link TD-W8970 modelinin satış fiyatı 249 TL.


Tek tuşla kurulum

Yerli teknoloji markalarından bir olan Airties’ın geliştirdiği ‘Air 5760’ fiber internet hızının hakkını verebilecek seçeneklerin başında geliyor. Kablolu olarak 1600 Mpbs hıza kadar çıkabilen modem, kablosuz olarak 300 Mpbs’ye ulaşabiliyor. Tek tuşla kurulum özelliği ‘WPS’ teknolojisini de yer alıyor. Airties Air 5760’nin satış fiyatı 549 TL.

Haberin Devamı


Güvenli bağlantı

Modem üreticileri arasında tecrübeli markalar arasında yer alan ZyXEL, ‘VMG3312-B10A v2’ modeli ile fiber internet desteği için adım attı. Farklı konumlar arasında güvenli bağlantı kurabilmeye olanak sağlayan ‘IPSec VPN’ özelliğini bulunduran model, bu sayede daha güvenli dosya paylaşımı yapılabilmesini hedefliyor. Bu modelin fiyatı 300 TL.

 


OYUN DÜNYASI

Akıllı telefonlar ışın kılıcı oluyor

GOOGLE, Star Wars’un 7. bölümü ‘Güç Uyanıyor’ için özel bir oyun geliştirdi. Işın Kılıcıyla Kaçış (Lightsaber Escape) adındaki oyun, kullanıcıların akıllı telefonlarını bir kılıç olarak kullanmasını ve Stormtrooper’lara karşı savaşmasını sağlıyor. Web tarayıcısı Chrome ile birlikte oynanan bu oyun Google hesabınızla eşleşiyor ve akıllı telefonla yapılan hareketleri algılıyor. Işın Kılıcıyla Kaçış, ücretsiz olarak oynanabiliyor.


UYGULAMA

Haberin Devamı

Çamaşırları nasıl yıkamalısınız

GİYSİLERİN üzerinde nasıl yıkanacağına yönelik kocaman bir etiket bulunuyor. Birçok simgenin yer aldığı bu etiketleri okumak ise resmen bir işkence. Bu sorunu çözmek isteyen Laundry Day adındaki bir uygulama, yıkama etiketlerini görüntü tanıma teknolojisiyle okuyor ve size açıklamalı olarak bilgi veriyor. iOS işletim sistemli akıllı cihazlara indirilebilen uygulamanın fiyatı ise 2.69 TL.


HAFTANIN TRENDİ

Facebook’ta canlı fotoğraf dönemi
APPLE’ın yeni akıllı telefon modelleri iPhone 6s’lerde yer alan canlı (live) fotoğraf özelliği Facebook’taki yerini aldı. iPhone 6s modellerindeki kameranın hemen üzerinden bulunan yuvarlak simgeyle aktif olan bu özellik, 1.5 saniye boyunca video çekiyor. Bu canlı fotoğrafları paylaş tuşuna basarak Facebook’ta arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!