Eximbank’ın sermayesi 11.8 milyar TL artırıldı

Güncelleme Tarihi:

Eximbank’ın sermayesi 11.8 milyar TL artırıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2024 07:00

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Eximbank’ta 11.8 milyar TL’lik sermaye artışı yapıldığını, bu artışla bankanın sermayesinin 35 milyar 700 milyon liraya çıktığını duyurdu.

Haberin Devamı

Bolat, Eximbank’ın İstanbul Ümraniye’deki yeni Genel Müdürlük binası açılışında konuştu. İhracatçılara yönelik yeni destek paketleri üzerinden çalışmaların sürdüğünü aktaran Bolat, Eximbank’ın 2023’te yaklaşık 42 milyar dolarlık destek sunduğunu ifade etti. “Sermayenin11.8 milyar lira artırılmasının anlamı, 120 milyar lira ilave kredi imkanı demektir” diyen Bolat, şöyle devam etti:

“Bu noktada, Ticaret Bakanlığı olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası ile sürekli bir uyum ve koordinasyon içinde ihracata daha fazla nasıl destek sağlayabiliriz, ihracatçılarımızın finansman imkanlarını, yeni pazar bulma imkanlarını nasıl artırabiliriz konusunda gayret ediyoruz. Niye bunu yapıyoruz? Daha fazla ihracat, daha fazla büyüme, istihdam demektir.”

Haberin Devamı

Öte yandan Bolat, yeni binaya geçişin 10 yıl içinde bankanın insan kaynağında yüzde 50’ye yakın bir artış anlamına geldiğine de dikkat çekti. Bolat,  yeni faaliyetlerle ve büyümeyle, yeni insan kaynağı ihtiyacının da ortaya çıkacağını bildirdi.

BAKMADAN GEÇME!