Euro Bölgesi'nde verilere rağmen görünüm bozuldu

Güncelleme Tarihi:

Euro Bölgesinde verilere rağmen görünüm bozuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2019 12:15

Euro bölgesi imalat ve hizmetler sektöründeki büyüme Ağustos'ta toparlandı ancak görünüm kötüleşti.

Haberin Devamı

Euro bölgesi imalat ve hizmetler sektöründeki büyüme, Ağustos ayında toparlandı ancak ticaret savaşı endişeleri geleceğe ilişkin beklentileri altı yıldan uzun sürenin en düşük seviyesine düşürdü.

Küresel ekonominin yavaşlayacağı endişelerine rağmen, ABD ve Çin ticaret savaşında geri adım işareti göstermediler. Bu durum işletmelerin kısa vadede ekonomik faaliyetin ivme kazanacağı hızlanma konusunda daha az umutlu olmasına neden oldu. 

Markit tarafından derlenen imalat sanayi satın alma yöneticisi endeksi (PMI) Ağustos'ta 47'ye yükselerek bir önceki aya kıyasla daha hafif hızda daraldı. Endekste 50'nin altındaki değerler daralmaya işaret ediyor. 

Endeks uzmanların bir önceki aya kıyasla gerileyeceği beklentisine karşılık yükseliş kaydetti. Reuters anketine göre Temmuz'da 46.5 nihai değerini alan endeksin Ağustos'ta 46.2'ye gerileyeceği tahmin ediliyordu. 

Euro bölgesi hizmet sektörü ise 53.4 ile düşüş beklentilerinin aksine yükseldi. Reuters anketine göre Temmuz'da 53.2 değerini alan hizmetler PMI'ın 53'e gerileyeceği tahmin ediliyordu. 

Her iki sektörü birlikte takip eden bileşik PMI Temmuz'da 51.5'i gördükten sonra Ağustos'ta 51.8'e yükseldi. 

IHS Markit ekonomisti Chris Williamson, "Euro bölgesi ekonomisinin dinamikleri Ağustos'ta çok az değişti ve imalatta devam eden düşüşe rağmen ekonomiyi güçlü tutmaya devam eden hizmetlerdeki güçlü büyüme devam ediyor" dedi. 

Williamson "Genel büyüme oranı hızlanırken, üçüncü çeyreğe ait PMI verilerine dayanarak GSYH'nın yalnızca %0.1 ila %0.2 artmasını bekliyoruz" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!