Etiket, tarife ve fiyat listeleri yönetmeliğinde değişiklik

Güncelleme Tarihi:

Etiket, tarife ve fiyat listeleri yönetmeliğinde değişiklik
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2011 10:32

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Etiket, Tarife ve Fiyat Listeleri Yönetmeliğinde değişikliğe gitti.

Haberin Devamı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, malın üretim yeri, malın üretildiği ülke olacak.
Yönetmeliğin etiket bulundurma zorunluluğunu düzenleyen maddesinde yapılan değişiklik uyarınca da, üretici veya satıcılar tarafından yapılarak; cam, naylon, karton, kağıt ve bunlara benzer maddelerden oluşan kutu, kova, şişe, kavanoz, poşet, torba ve benzeri ambalajlar içinde tüketicilere satılan her türlü malın etiketinde, satışa arz edilen malın net ağırlığı veya hacmi ile birim fiyatının da okunabilir şekilde yazılması zorunlu olacak.

Satışa sunulmadan önce paketlenmeyen ve tüketicinin hazır bulunduğu bir ortamda ölçülerek açık halde satılan mallara ilişkin listelerde de, satış fiyatı yerine sadece birim fiyatının yer alması yeterli sayılacak.

Haberin Devamı

Etiketlerin ve listelerin biçim ve kapsamını düzenleyen maddede yapılan değişikliğe göre de, yurt dışında ifa edilmesi öngörülen paket tur ve eğitim hizmetleri ile yurt dışına yönelik ulaşım hizmetinin fiyat listeleri hariç olmak üzere, etiket ve listelerde satış fiyatları, “Türk Lirası” ya da kısaca “TL” şeklinde yazılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!