Endüstri 4.0 liderleri arasına adını yazdırdı

Güncelleme Tarihi:

Endüstri 4.0 liderleri arasına adını yazdırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2023 07:00

Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından VitrA Karo, Bozüyük Üretim Tesisi ile Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) Endüstri 4.0 alanında dünyada lider konumdaki üretim tesislerini dahil ettiği Küresel Deniz Fenerleri Ağı’na dahil olmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Böylece şirket, kendi endüstrilerinde öncü olan kuruluşlar arasına giren tek karo seramik şirketi oldu.

Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Atalay Gümrah, “Böylesine değerli bir grubun içine kabul edilen VitrA Karo, eminim bu katılım ile rekabetçiliğini güçlendirecektir” dedi.

MALİYET VURGUSU

Seramik karo üretiminin yoğun işgücü ve önemli miktarlarda enerji tüketimi gerektirdiğini belirten VitrA Karo CEO’su Hasan Pehlivan da, tüm dünyada karo seramik sektörünün artan enerji maliyetlerinin yanı sıra, makroekonomik belirsizliklerle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Binlerce ürün geliştiren, üreten, yöneten kuruluşumuzda, kalitemizi, servis seviyemizi ve rekabet avantajını artırmak için Bozüyük’teki üretim tesisinde başarılı bir dijital dönüşüm yol haritası uyguladık.

Haberin Devamı

 Akıllı dijital çözümler aracılığıyla işlem ve üretim kontrolünü iyileştirmeye odaklanan bu stratejik girişimin sonucunda, genel ekipman etkinliğinde yüzde 20’ye varan oranda sağladık. Atıkları yarıdan fazlasını azaltırken, enerji tüketiminde yüzde15’e yakın düşüş elde ettik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!