En pahalısı yine bize

Güncelleme Tarihi:

En pahalısı yine bize
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2013 00:51

Apple, Türkiye’deki ilk mağazasını ‘Zorlu AVM’den önce internette açtı.

Haberin Devamı

Türkiye’deki fiyatları kendisi belirlemek isteyen Apple’ın resmi sitesindeki ürünler Avrupa ve ABD’ye kıyasla yine en pahalı oldu. Fiyatlar Türkiye’deki GSM operatörleri ve perakende zincirlerine göre ise benzer seviyelerde yer aldı.

TEKNOLOJİ devi Apple, Türkiye’ye ‘Zorlu AVM’den önce internette açtığı mağazayla girdi. iPhone 5S ve iPhone 5C’nin Türkiye’de satışa çıktığı gece açılan Apple’ın internet mağazası (store.apple.com/tr) fiyatlar konusunda hem mobil operatörler hem de teknoloji mağazalarına göre farklılık gösteriyor. Bazı modellerde cihazların online mağazadaki fiyatlar yüksek kalıyorken, bazı modellerdeyse mobil operatör ve teknoloji marketleri daha düşük kalıyor. Ürün fiyatları Avrupa ve ABD’ye kıyasla ise yine en pahalı olmasıyla dikkat çekti.

5S’TE UCUZ, 5C’DE PAHALI

Apple’ın internet sitesinde yer alan fiyatlara göre şirketin yeni akıllı telefon modelleri olan iPhone 5S, 2149 TL ve iPhone 5C ise 1849 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’deki kullanıcılarla buluştu. Ancak akıllı telefon modellerinin fiyatları, bazı mobil operatör ve teknoloji marketlerine göre düşük kalırken, bazı modellerdeyse yüksek kaldı. iPhone 5S’in fiyatı bazı mobil operatörlerde 2279 TL’ye kadar çıkan fiyatlarla kullanıcılara sunuldu. Ancak bu fiyat, Apple’ın internet mağazasında 2149 TL’lik etiketle yer aldı. iPhone 5C’de ise yetkili satıcıların Apple’dan bile düşük fiyatlar sunduğu görülüyor. Apple, iPhone 5C’yi 1849 TL’lik fiyata sunarken, Türkiye’de mobil operatörler ve teknoloji marketleri resmi fiyattan yaklaşık 50 TL daha ucuza sundu.

En pahalısı yine bize
APPLE BELİRLEYECEK

Gelecek aylarda İstanbul’daki Zorlu Center’a fiziksel mağazasını da açacak olan Apple’ın, Türkiye’deki mağazalarını açması, başta iPhone olmak üzere tüm Apple cihazlarının fiyatını belli bir noktada tutmasını sağlayacak. Şirketin açıkladığı resmi fiyat üzerinden hem mobil operatörler hem de teknoloji marketleri daha pahalıya satması zorlaşacak. Apple ürünlerinin yetkili bayilerinden aldığımız bilgilere göre gelecek dönemde mobil operatör ve teknoloji mağazaları, Apple’ın kendi mağazalarındaki belirlediği ürün fiyatlarını göz önünde bulunudurmasını sağlayacak. Bu yüzdenn dolayı Apple ile Türkiye’deki bayilerin satış fiyatları arasındaki fark en az noktaya inmiş olacak.

Haberin Devamı

Tablette fark az

AÇILAN internet mağazasındaki fiyatlar, ABD ve Avrupa fiyatlarının çok üzerinde. Örneğin iPhone 5S, ABD’de vergiler dahil 1500 TL civarında satılırken, cihazın Türkiye fiyatı ise 2149 TL olarak açıklandı. Arada 650 TL civarında fark bulunuyor. iPad fiyatları ise aynı seviyelerde de. ABD’de vergiler dahil yaklaşık 700 TL’ye gelen iPad Mini’lerin fiyatları Apple’ın internet mağazasında 748 TL. MacBook fiyatları da Apple’ın ABD fiyatlarına yakın. ABD’de vergiler dahil 2200 TL civarında bulunan bir MacBook Air’ın, Türkiye’deki fiyatı 2600 TL olarak açıklandı. Yeni seri MacBook Pro’lardaki fiyat farkı ise 600 TL civarına çıkıyor. Apple’nin Türkiye fiyatları Avrupa ülkelerinin de üstünde yer alıyor.

Haberin Devamı

Taksitli ödeme seçenekleri

TÜRKİYE’deki kullanıcılara geçen gün açılan Apple’ın internet mağazası, taksitli ödeme seçeneklerini müşterilere sunuyor. Apple Türkiye, Garanti Bankası, Yapı Kredi, Akbank ve İş Bankası ile anlaşarak 12 aya varan taksitli satış yapıyor. Bunun yanı sıra sitede kredi kartında biriken puanlarla ödeme yapabilmek de mümkün. Buna ek olarak havale ile satın alınan Apple ürünlerine ise yüzde 4 indirim yapılıyor.

Çay tabaklı ‘merhaba’

APPLE’ın internet mağazasında Türkiye’ye özel hazırlıklar yapması dikkat çekiyor. Türkiye’deki kullanıcılarıyla çay tabağı fotoğrafıyla buluşan şirket, ürünlerde de Türk kullanıcılarına hitap ediyor. Özellikle birçok farklı modeldeki nazar boncuklu iPhone kapakları dikkat çeken ürünler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı


Electro World artık Bimeks’in

GEÇEN aylarda Bimeks tarafından alınan İngiliz Electro World’te devir işlemleri tamamlandı. 2 aydan kısa bir süre içinde tamamlanan devir işlemleri sonucunda teknoloji mağazaları zinciri Electro World, 1 Kasım 2013 tarihinden itibaren Bimeks’in oldu. Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar “14 Electro World mağazasında satışlar Bimeks olarak yapılacak. 3-6 ay içerisinde bu mağazalar Bimeks Teknoport’lara dönüştürülecek” dedi. Dixons Retail Group CEO’su Sebastian James da “Bimeks’e satışın, Dixons’ın küresel stratejisinin 3 önemli adımından biri olduğunu” belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!