En köklü işbirliği

Güncelleme Tarihi:

En köklü işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 22:29

Türk Telekom ve PTT mobil iletişim alanındaki işbirliğini 5 yılda daha uzattı. 2022’ye kadar sürecek olan işbirliği kapsamında Türk Telekom, Pttcell için şebeke ve teknik altyapı sağlayacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de 176 yıldan beri hizmet veren şirketler olan Türk Telekom ve PTT, mobil iletişim alanındaki işbirliğini uzattı. 2013’de başlatılan işbirliğinde Türk Telekom, Pttcell’in şebeke ve teknik altyapısını 2022’ye kadar sağlamaya devam edecek. 5 yıl daha uzatılan işbirliğinin basın toplantısından konuşan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, “Türk Telekom ve PTT, yeniden doğdu ve beklentilerin çok üzerinde büyüyerek iki dev şirket haline geldiler. Bu durum, iki kurum arasında birçok iş birliği fırsatı oluşturdu ve bunlardan ilki, 2013 yılında lanse edilen Pttcell markası oldu. Bir diğeri ise Türk Telekom ve PTT’nin, sahip oldukları ortak gayrimenkulleri değerlendirme kararı almaları oldu. Türkiye ekonomisi için daha çok değer yaratmak için gayrimenkul geliştirme ve değerlendirme noktasında işbirliği yapan bu iki köklü kurumumuzun daha çok alanda birlikte çalışmasını arzuluyor ve destekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

1 MİLYON ABONE HEDEFİ

Arslan, “Pttcell, bugüne kadar 500 bin kişiye hizmet verdi. Bu yılsonu itibarıyla 1 milyona çıkmayı hedefliyoruz. Gerek Türk Telekom’un güçlü altyapı ağı, gerek PTT’nin 2 bin noktada bulunan yaygın ofisleriyle bu sonucu doğrucağı konusunda hiç şüphem yok” dedi.

Pttcell’in en startejik mobil sanal şebek operatörü (MVNO) olduğuna dikkat çeken Türk Telekom CEO’su Paul Doany, “Pttcell ülke genelinde yaklaşık 2 bin PTT şubesinde erişilebilir olan bir marka konumunda. Bu anlaşmayla Türk Telekom, Pttcell markası altında mobil iletişim hizmetleri sunmakta olan PTT’ye mobil ağ ve altyapı hizmeti sunmaya devam edecek.” dedi. PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik de şunları söyledi: “Kaynaklarımızı daha verimli kullanabileceğimize ve büyük bir sinerji oluşturabileceğimize inanıyorum. Birlikte yapacak çok büyük projelerimiz var ve bunları birlikte hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

‘100 BİN PTT ÇALIŞANI OLACAK’

ARSLAN, PTT’nin 250 ayrı kalemde hizmet verdiklerini söyleyerek, “PTT’de hizmet yelpazesini çok daha genişletip büyüteceğiz. Bunun için de bu yılın ikinci yarısında 2 bin 500 kişiyi daha aileye katacağız. Böylece de büyüyen gelişen PTT’nin daha fazla hizmet vermesi adına bu sene 5 bin kişiyi aileye katmış olacağız. 2023’te bu 15 bin iş yerinde çalışma arkadaşlarımızın sayısını 100 bine çıkaracağız” dedi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!