En iyi işveren listesinde Türkiye’den 19 isim

Güncelleme Tarihi:

En iyi işveren listesinde Türkiye’den 19 isim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2023 07:00

ÇALIŞAN deneyimini ölçen Great Place To Work tarafından belirlenen Avrupa En İyi İşverenleri Listesi’nde bu yıl Türkiye’den 19 organizasyon yer aldı.

Haberin Devamı

150 firmanın bulunduğu liste, 21 Eylül 2023 tarihinde Lüksemburg’da gerçekleştirilen törenle açıklandı.

 

ÇALIŞANLARA SORULUYOR

Listede Türkiye’den yer alan yerli şirketler şunlar oldu: Trabzon Port, Vega Sigorta, Codeway, Esbaş, Bentego, AssisTT, Akra Hotels, GDZ Elektrik Dağıtım, Architecht Bilişim, Votorantim Çimento ve sahibinden.com.

Çok uluslu şirketler kategorisindeyse DHL Express, AbbVie, Hilton, Cisco, Stryker, Teleperformance ve Novo Nordisk listede olarak yer aldı. Liste 2023 yılında 2.6 milyon çalışanın dahil olduğu Trust Index™ anketinden elde edilen verilerle belirlendi.

Great Place To Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprak, “Bu yılki liste oluşturulurken dönüşen iş dünyasında çalışanların aidiyet açısından önemsedikleri başlıkların esnek çalışma modeli, iş arkadaşları tarafından önemsenme, psikolojik ve duygusal olarak sağlıklı işyeri deneyimi gibi konular olduğunu gördük. Ayrıca listede yer alan çalışanların yüzde 88’i organizasyonlarında kalmak isterken bu rakam standart organizasyonlarda sadece yüzde 58 oldu” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!