En ince bataryayı üretmişti... Türk girişimciden Başkent’e yatırım

Güncelleme Tarihi:

En ince bataryayı üretmişti... Türk girişimciden Başkent’e yatırım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2022 07:00

Çin’de pil sektörü üzerine yoğunlaşan ve kurduğu fabrikada dünyanın en ince bataryasını üreterek adını duyuran Türk girişimci Mehmet Türker, yeni yatırımını başkent Ankara’ya yaptı.

Haberin Devamı

Genç girişimci, yaklaşık bir yıl önce Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde ‘Şımart Teknoloji’ adıyla kurduğu fabrikayı Hürriyet’e anlattı. Çin’deki fabrikasında 500 kişi istihdam eden ve 90 ülkeye ihracat yapan girişimci Mehmet Türker, yılda 50 milyon doların üzerinde ciro elde etmeyi başardı. Türkiye’de ise şu an Ankara’daki fabrika ile İngiltere ve Azerbaycan’a ihracat gerçekleştiren Mehmet Türker, “Yatırımımız 5 milyon dolar. İhracat hedefimiz de yıllık 5 milyon dolar” dedi.

AKILLI ÜRÜNLER

Ankara’daki ‘Şımart Teknoloji’ bünyesinde 12 akıllı ürünün üretildiğini belirten Türker, altı ürünün ise son testlerinin yapıldığını ve bu ürünlerin yıl sonunda piyasaya çıkacağını söyledi. Akıllı prizden akıllı parmağa, hareket sensöründen su kaçağı dedektörüne, robot süpürgeden akıllı tartı ve akıllı ip atlamaya kadar birçok inovatif ürün geliştirdiklerini ifade eden Türker, “Ürettiğimiz tüm ürünlerin birbiriyle iletişim halinde olmasını ve insan hayatını kolaylaştırmasını hedefliyoruz. Kullanıcılar, ürettiğimiz robot ürünlere bağlanabilen bir mobil uygulama üzerinden, bu akıllı ürünlere uzaktan bağlantı sağlıyor” bilgilerini verdi. Ankara’daki fabrika sayesinde, uzun yıllardır Çin’de yaptıkları teknolojik üretim ve bilgisini Türkiye’ye taşıdıklarını kaydeden Türker, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

DÜNYANIN PROBLEMİ

“Yıllardır Çin’de yaptığımız üretimi ve teknoloji bilgisini, ülkemize de aktarmayı amaçlıyoruz. Türkiye’de de bir katma değer oluşturmak istiyoruz. Kendi ülkemizde ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz. Çin’de yaptığımız işler bir şekilde dünya piyasasında kendini ispatladı ama Türkiye’de de teknoloji üretiminin yapılabileceğini göstermek çok daha önemli. Ülkemizin teknoloji anlamında dışa bağımlılığı var. Türkiye’de pil ve çip üretilemiyor ama dünyanın geri kalan birçok ülkesinde de üretilemiyor. 190 ülkenin 180’den fazlasında bu ürünlerin üretilmediğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla pil ve çip üretimi dünyanın problemi. Bu ürünlerin üretimi merkezileşmiş durumda. Bu durumun önümüzdeki 10 sene içerisinde değişeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle biz de Türkiye’nin bu alanda pay alması için elimizden geleni yapıyoruz.”

Haberin Devamı

En ince bataryayı üretmişti... Türk girişimciden Başkent’e yatırım

 

ÖĞRENCİLİK YILLARINDA İŞE BAŞLADI

Mehmet Türker, Çin-Shenzhen’de başarıyı yakalayanlardan. Türkiye’deki üniversite eğitimini dondurup, 2009’da Çin-Shenzhen’deki bir üniversitede eğitim almaya başladı. İş hayatına ise 2010’da henüz öğrenciyken atıldı. Piyasadaki potansiyeli de görerek çalışmalarını pil sektöründe yoğunlaştırdı. Dünyanın bilinen markalarına batarya hizmeti veren ve hibrit araç bataryası üreten şirketi, özellikle 2014’te ürettiği dünyanın en ince bataryası ile adını dünyaya duyurdu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!